16e CENTURY PAGRALLY op zondag 26 April weer van start

09 mrt 2020

Op zondag 26 April organiseert de stichting Pagtiviteiten voor de zestiende maal de CENTURY PAGRALLY, een toertocht voor klassieke auto’s, sport auto’s en bijzondere auto’s. De start om 10:30 bij Century Auto groep aan de industrieweg 46 in Assen waar de eerste auto’s tegen 15:00 uur weer terug verwacht worden voor de finish. Lezers worden van harte uitgenodigd om als bezoeker de start of finish mee te maken of zich als deelnemer in te schrijven voor deze prachtige tourrit dwars door Drenthe en Groningen.

Dit evenement wordt verreden voor een goed doel namelijk fondswerving voor scouting groepen in Noord Nederland die om welke redenen problemen hebben met aanschaf van bijvoorbeeld tenten of spelmaterieel. Veelal blijven scoutinggroepen verstoken van gemeentelijke of provinciale subsidies en dienen deze zelf hun broek op te houden. Om ze  daarbij een handje te helpen hebben een aantal oud scoutingleden , verenigd in het Post Anthoniaans Genootschap, deze separate stichting opgericht.

De CENTURY PAGRALLY kan verreden worden als tourrit of als regelmatigheidsrit. De route is gelijk alleen bij de tourrit kunt u genieten van het prachtige natuurschoon van het Drentse landschap en bij de regelmatigheidsrit dient u ook notitie te nemen van de  opdrachten / letters langs de route en de tijdscontroles op de afstandstrajecten. De route wordt aangegeven in het routeboek middels het bolletje – pijltje systeem waarbij de afstanden in kilometers en mijlen tussen de punten worden weergegeven. Deelname staat open voor klassieke auto’s, youngtimers, sportauto’s en bijzondere auto’s. De deelnemers gaan niet met lege handen op pad. In een  Goody bag vinden ze twee rally schildjes en routeboek ,genieten ze  van  koffie / thee bij de start, een uitgebreide lunch met soep halverwege de route en voor onderweg nog een flesje drinken met een versnapering. Voor meer informatie of inschrijving als deelnemer kunt u vinden op onze rally website www.pagrally.nl.