Art Explosion Assen next level
11 juni 2022

Art Explosion Assen next level

Kunstfestival Art Explosion Assen is een verrassend kunstfestival in de prachtige Gouverneurstuin in hartje Assen. Het thema voor Art Explosion Assen 2022 is La Primavera. In 2023 vieren we het 30 jarig jubileum, het thema is dan natuurlijk FEEST

In het aanbod van professionele kunstenaars en ontwerpers kiezen we voor:
Kwaliteit door een podium te bieden aan professionele kunstbeoefenaars;
Veelzijdigheid van kunsten, door diverse kunstsdisciplines te tonen;
Professioneel kunstaanbod doorselectie van de deelnemers; Verbreding door startende makers een podium te geven: van talent tot starter van opleiding tot professie; Bereiken van jongeren, door (Drentse) scholen en organisaties te betrekken bij Art Explosion Assen; Versterken van verbindingen tussen de kunstsector, instellingen, ondernemers en serviceclubs.

De organisatie streeft ernaar om diversiteit van diverse in kunstdisciplines te laten zien. Denk aan olieverfdoeken, glaskunst, keramiek, textiele werkvormen, edelsmeden, houtbewerking en kunst van gerecyclede materialen. De organisatie let daarbij op kwaliteit, professionaliteit en eigenheid in het werk. Lees hier de voorwaarden voor deelname.

Kunstfestival Art Explosion Assen wordt in opdracht van de stichting Vaart in Assen georganiseerd, de gemeente Assen en de provincie Drenthe geven met een subsidiebedrag Art Explosion Assen grote financiële input. De projectorganisatie ligt in handen van Linda Dijkstra.

 

Locatie

9401 KB Assen

 

12:00 uur vanaf