Bajesdag Gevangenismuseum Veenhuizen 2022
Bajesdag Gevangenismuseum Veenhuizen 2022
01 oktober 2022 10:00 - 17:00

Bajesdag Gevangenismuseum Veenhuizen 2022

Op zaterdag 1 oktober organiseert het Gevangenismuseum, na een ‘Corona-pauze’ van twee jaar, weer een Bajesdag. Bezoekers kunnen deze dag beleven wat er gebeurt als je de wet overtreedt; van politieonderzoek tot rechtszaak, van detentie tot vrijlating én daarna….

Een boeiend dagje uit voor het hele gezin! Wie durft het aan? De Gevangenis-ME bekogelen, besnuffeld worden door een drugshond, een rondrit in een cellenbus, een echte rechtszaak meemaken, in gesprek gaan met een ex-gedetineerde, het kan dan allemaal. Naast de bekende onderdelen, is ook de Brandweer Veenhuizen aanwezig en het Politie Orkest Noord-Nederland treedt op!

Nieuw dit jaar is het horecaplein, een samenwerking met horecaondernemers uit Veenhuizen, zoals Kaaslust, Maallust, Koffielust, de Tuinen van Weldadigheid, de Lammerts Hoeve Veenhuizen, Piepers en Paupers en natuurlijk het museumrestaurant. Exclusief voor de bezoekers van deze dag opent het Arbeidscomplex van gevangenis Esserheem de deuren en kun je niet alleen zien wat voor werkzaamheden gedetineerden verrichten, maar kun je ook echte Bajessoep proeven.

De soep is gemaakt van groenten die gekweekt zijn in het Agrarisch Bedrijf van de gevangenis. Het Gevangenismuseum organiseert de Bajesdag in samenwerking met o.a. PI Veenhuizen, Dienst Vervoer en Ondersteuning, Rechtbank Noord-Nederland, Parket Noord-Nederland, het Politie Orkest Noord-Nederland en de Brandweer Veenhuizen. Het complete programma is te vinden op: www.gevangenismuseum.nl.

Datum zaterdag 1 oktober Tijd 10.00-17.00 uur Entree: €5,00 p.p. Inclusief entree Gevangenismuseum en bezoek aan het arbeidsbedrijf van PI Esserheem