Boekpresentatie ‘Hete bliksem, vreemde smetten’ bij Vanderveen Assen
Boekpresentatie ‘Hete bliksem, vreemde smetten’
Te zien bij Warenhuis Vanderveen Assen
23 september 2022 16:00 - 17:59

Boekpresentatie ‘Hete bliksem, vreemde smetten’

Boekpresentatie ‘Hete bliksem, vreemde smetten’ bij Vanderveen Assen

 

Tijdens Vanderveen op Stelten organiseert Warenhuis Vanderveen Assen in samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar de boekpresentatie van ‘Hete bliksem, vreemde smetten - Hoe een warenhuis en Nederland door migratie werelds werden’.

 

In het boek verhaalt schrijver en oud journalist Sietse van der Hoek over hoe Nederland na de oorlog veranderde in een werelds gerichte, open samenleving. Dat was mede te danken aan de komst en de emancipatie van migranten uit voormalige koloniën en uit landen rond de Middellandse Zee. Van der Hoek vertelt het verhaal aan de hand van geschiedenissen van families uit verschillende migrantengroepen, met als rode draad de verhalen uit de archieven van de familie Vanderveen-Oldenburger en van Warenhuis Vanderveen Assen. Een fraaie mix van geschiedenis en nostalgie.

 

Het boek ‘Hete bliksem, vreemde smetten’ zal op 23 september in Warenhuis Vanderveen worden gepresenteerd tijdens een interactieve talkshow van 16.00-18.00 uur in de Buningzaal, vijfde etage, Koopmanspleinzijde. Toegang is gratis. Graag vooraf reserveren via [email protected]

 

Sietse van der Hoek (1943) werkte jarenlang als journalist voor de Volkskrant. Daarnaast publiceerde hij onder andere de novelle Elfstedentocht, de documentaire thriller De man van Trinidad, het reisboek Langs de nullijn, het levensverhaal Meneer Aart en Alles Klar.