De kunst van het anders zien
Te zien bij Warenhuis Vanderveen Assen
02 juli 2022 - 27 augustus 2022

De kunst van het anders zien

In de galerie van het Drents Schildersgenootschap (DSG) in Warenhuis Vanderveen Assen, presenteren 19 blinde en slechtziende kunstenaars in de periode van 2 juli tot en met 27 augustus een mooie en veelzijdige collectie van ruim 50 werken in verschillende disciplines.

U vindt er foto’s, tekeningen en schilderijen in diverse stijlen en technieken maar ook keramiek, papierkunst en sculpturen in verschillende materialen

Het beleven van kunstwerken die op de tast of met de kijker en loep zijn gemaakt, opent nieuwe perspectieven op de beeldende kunst. Het zet de toeschouwer aan het denken over verschillende manieren van 'zien' die de kunstbeleving kunnen verrijken. Daarom wordt de bezoeker uitgenodigd om werken te betasten, van dichtbij te bekijken, of te bekijken met een bril die een vorm van slechtziendheid simuleert. Veel werken zijn te koop.

Deze bijzondere expositie is een initiatief van het Drents Schildersgenootschap (DSG) en wordt samen met stichting KUBES georganiseerd. KUBES zet zich in voor de toegankelijkheid van kunst en cultuur voor blinden en slechtzienden. Het kent ook een kunstenaarscollectief, waar de exposanten van deze tentoonstelling bij zijn aangesloten

De expositie ‘De kunst van het anders zien XXXI’ is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van het warenhuis. De galerie van het Drents Schildersgenootschap bevindt zich op de woonetage van Warenhuis Vanderveen.