HITZZZ – Da’s Radio presenteert: Country Time
Te zien bij De Bonte Wever Assen
18 september 2022 14:00 - 14:00

HITZZZ – Da’s Radio presenteert: Country Time

Voor de vierde keer Country Time in De Bonte Wever en het wordt de grootste editie tot nu toe! Na het succes van de eerdere edities presenteert HITZZZ – Da’s Radio op 18 september 2022 het beste wat momenteel te bieden is in Nederland op het gebied van countrymuziek tijdens Country Time in De Bonte Wever!   

Dick van Altena is uiteraard ook weer van de partij. Van Altena componeert van countrysongs tot kinderliedjes en was daarnaast tussen 1977 en 2005 betrokken bij countrygroep Major Dundee. Een album van Kris Kristofferson zorgde bij Van Altena voor een hele reeks aan zelf geschreven liedjes. Zo is hij verantwoordelijk voor vele nummers van Henk Wijngaard (Hé Suzie, oorspronkelijk geschreven voor Arne Jansen), Mooi Wark en Toni Willé van Pussycat. Zijn nummer “It turned out to be you” uit 1990 is nog vele malen gecoverd. Tijdens het DCMA Gala in Leerdam zaterdag 17 november 2018 is Dick van Altena uitgeroepen tot nr. 1 Country Zanger van de Benelux.

Dick zal solo optreden maar ook begeleid worden door misschien wel de beste live country band van Nederland: Savannah
Een enthousiaste groep muzikanten die al sinds hun start in 1986 aan de Europese top staat. De zes bandleden voelen elkaar feilloos aan. Dat zie je en dat hoor je als ze weer eens een publiek platspelen met hun aanstekelijke en doorleefde country-music: Savannah’s specialiteit! Ook Savannah werd op 17 november 2018 bekroont met de award voor de beste countryband van het jaar.

Dus de beste Countryzanger en de beste Countryband op 1 podium!

Country Time is uitgegroeid tot één van de grootste country-evenementen van het land. Daarom hebben voor deze editie enkele gastoptredens toegevoegd:

Ben Steneker (bijnaam: The Godfather of Dutch Country Music) startte zijn loopbaan in de begeleidingsband van de Apeldoornse zangeres Lydia Tuinenburg. Met de groep Lydia & Her Melody Strings had hij in 1959 zijn eerste hit in Nederland: Send me the pillow. In 1960 startte hij een solocarrière. Steneker reisde vanaf de jaren tachtig geregeld naar de Verenigde Staten, waar hij optrad in steden als Indianapolis, Carson City en Nashville en op countryfestivals. Vanaf 2000 treedt hij op met zijn dochter Carmen Steneker. Samen brachten ze in 2005 het album Like father, like daughter uit. In november 2007 vierde Steneker zijn vijftigjarig jubileum als artiest. Verder is ook zijn zoon Marco actief in de countrymuziek, onder meer in de jaren negentig als basgitarist in de band Alabama Rain en vanaf 1997 voor de zanger Waylon.
In 1994 werd Steneker opgenomen in de America’s Old Time Country Music Hall of Fame.[1] In 2013 won hij met zijn dochter Carmen de Oostenrijkse Goldener Countrystar.

Just Us zijn Marjan en Lysanne. Zij vormen sinds bijna 3 jaar Countryduo Just Us. Van jongs af aan waren ze allebei al bezig met muziek. Maar voornamelijk geïnspireerd door country- en american muziek besloten zij enkele jaren geleden samen een duo te vormen, waarin covers van o.a. Dolly Parton, Alison Krauss en Emmylou Harris voorbijkomen. De meiden zijn echter ook bezig met het schrijven van eigen nummers. Met alleen de gitaar, stemmen en af en toe een akoestische bassbox proberen ze van elk optreden een klein country feestje te maken.

Zaalopstelling:
De zaal is ingericht met staanplaatsen en zitplaatsen (niet te reserveren)

Lees HIER de algemene voorwaarden.

Plan je bezoek
sign= Beschikbaar sign= Niet Beschikbaar sign= Geselecteerd
Kies je tijd
Boek nu!