Summerswing
06 augustus 2022 13:00 - 17:00

Summerswing

Op zaterdag 6 augustus organiseert stichting Konmakanda Noord-Nederland voor de laatste keer het minifestival Summerswing in de Gouverneurstuin in Assen. Onder de titel Summerswing 2022 zullen o.a. zanger-trompettist Marlon One-man-band, de Gronings-Senegalese percussiegroep Afrikadi en klankkunstenaar Ernesto Arendell uit Roden het podium vullen met exotische ritmes. Summerswing 2022 duurt van 13.00 tot ca. 17.00 uur. Het evenement is gratis en toegankelijk voor iedereen.

Marlon One-man-band
Marlon One-man-band is de artiestennaam van zanger en trompettist Marlon Tjon Akon. Marlon brengt o.a. kaseko, salsa, reggae, zouk en ballads. Hij vindt het fijn om nummers uit de oude doos in een nieuw fris jasje te steken en dat op zijn eigen wijze te vertolken. Marlon treedt op met orkestband, waarop hij alle instrumenten zelf heeft ingespeeld.

Afrikadi
Afrikadi is een percussie en dansgroep die in wisselende samenstelling optreedt met als vaste waarde frontman Issiaga Soumah. De in Groningen gevestigde groep vindt zijn inspiratie in de Senegalese roots van Soumah en weet van elk optreden een swingende happening te maken.

Ernesto Arendell
Ernesto Arendell is percussionist, maar vooral klankkunstenaar. Hij bespeelt grote en kleine percussie-instrumenten om het publiek op speelse en humoristische wijze mee te nemen in zijn muzikale verhaal.

Stichting Konmakandra
Stichting Konmakandra bestaat sinds april 2016. Het is een initiatief van een kleine groep bevlogen Assenaren, die door middel van dans en muziek mensen met verschillende culturele achtergronden met elkaar in contact wil brengen. De stichting organiseerde diverse festivalletjes, workshops en culturele avonden met muziek en dans uit allerlei windstreken. Dit jaar heeft het bestuur besloten om met de activiteiten te stoppen, omdat er door persoonlijke- en gezondheidsredenen een te smalle basis ontstond om door te gaan. Summerswing 2022 is de laatste activiteit van de stichting .

Summerswing 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Assen, Stichting STILA en stichting Phusis.

Kids Zomervermaak
Op zaterdag 6 augustus vind je in de binnenstad nóg meer leuke activiteiten voor kinderen! Benieuwd naar het complete Kids Zomervermaak programma? Klik hier voor alle informatie. (event-pagina zaterdag 6 augustus)