Zaterdag doe-dag in binnenstad Assen 9-7-22
09 juli 2022

Zaterdag doe-dag in binnenstad Assen 9-7-22

Voor de leukste kinderactiviteiten zit je op zaterdag 9 juli goed in het centrum van Assen. Van Voetballen tot boogschieten op het Koopmansplein tot een workshop om de Brink. Ook is er in de Gouverneurstuin een theatershow om 11:00 & 13:00 uur.

Het thema zaterdag:

Hans woont met zijn moeder en de koe en de geit in een schamele hut in het bos. Ze zijn arm, maar gelukkig en tevreden. Daar komt verandering in als achtereenvolgens de geit, de koe en zijn moeder sterven. Hans wordt zo verdrietig dat hij alleen nog maar kan huilen. ‘Had ik maar een hart van steen’ verzucht Hans. Een klein mannetje verschijnt. Hij biedt hem een hart van steen aan, in ruil voor zijn tranen. Gretig gaat Hans op het aanbod in. En floeps! Daar heeft hij een stenen hart. Het voelt wel een beetje koud en zwaar in zijn borst maar hij hoeft in elk geval niet meer te huilen. Gevoelloos trekt Hans de wijde wereld in. Hij wordt rijk, trouwt met een beeldschone prinses, wordt beroemd en bewonderd, maar gelukkig wordt hij niet. Ontevreden vertrekt Hans en laat de prinses in tranen achter. Het kan hem niets schelen, haar tranen laten hem koud. Hij heeft immers een stenen hart!
 
Man met het stenen hart is een verteltheatervoorstelling over empathie, communicatie, emoties en onverschilligheid. Een vertelling met 2D-figuren in een miniatuur coulissendecor geïnspireerd op middeleeuwse schilderijen.