Art Explosion Assen trapt af met nieuwe ambities

02 mrt 2020

Op 6 juni 2020 is voor de 28e keer de kunstmanifestatie Art Explosion in Assen. Deze geeft ruimte aan beeldende kunstenaars én kunstbeoefenaars om gezamenlijk een ‘kunstexplosie’ neer te zetten. Art Explosion valt op deze zaterdag samen met het jeugdfestival Art of Wonder waarbij de binnenstad het podium is voor diverse theatervoorstellingen. Hierdoor ontstaat één groot Art Festival in Assen waar kunst wordt getoond, gemaakt en verkocht. De kunstmanifestatie Art Explosion concentreert zich op het centrale Koopmansplein. Gezellige kramen, een doe-plein met workshops voor jong en oud en een gezellig terras maken de kunstervaring compleet. De winkels in Assen zijn deze bruisende zaterdag natuurlijk ook geopend.

Ambitie
Ecopreneur Linda Dijkstra van Bee-Dressed leidt het team van Art Explosion. “Wat een uitdaging om deze kunstmanifestatie in Assen te mogen organiseren. Alweer voor de 28e keer, dus dat betekent dat Assen in het Noorden haar kunstambities waarmaakt. Het kan ook niet anders met ons prachtige Drents Museum als trekker met bijzondere kunsttentoonstellingen. De binnenstad van Assen met haar gezellige winkelstraten leent zich uitstekend voor deze kunstmanifestatie. Ons doel is dit jaar om meer jongeren te interesseren door ze met kunst in aanraking te brengen en de wondere kunstwereld te laten zien. Dat verruimt hun blik.”

Inrichting kunstmanifestatie
Art Explosion vindt plaats op 6 juni 2020 van 10 tot 17 uur op het Koopmansplein in Assen. De bezoekers kunnen genieten van het kunstenaarsaanbod en het doe-plein met demonstraties en workshops. Op het terras is het goed toeven, want voor de inwendige mens wordt ook gezorgd. Het Soepcafé serveert soep van verloren voedsel tegen een vrije donatie. De studenten van het Drenthe College verzorgen koffie en thee.

Kraamverhuur voor kunstenaars
Art Explosion heeft nog ruimte voor kunstenaars om een stand te huren. Er is beperkt plek, reageren kan tot 1 april. Via deze link is aanmelding mogelijk. De organisatie streeft ernaar om diversiteit van diverse kunsten te kunnen laten zien. Denk aan olieverfdoeken, glaskunst, keramiek, textiele werkvormen, edelsmeden, houtbewerking en kunst van gerecyclede materialen. De organisatie let daarbij op kwaliteit en eigenheid in het werk. Het programma wordt verder samengesteld en de komende maanden gedeeld in de (sociale) media, via de gemeente en lokale ondernemers.

Art of Wonder

Op zaterdag 6 juni vindt tegelijkertijd met de Art Explosion Art of Wonder plaats. Dit is een driedaags jeugdtheaterfestival voor jong en oud met de binnenstad van Assen als podium. Art of Wonder is van 5 t/m 7 juni.

Organisatie Art Explosion 2020
De uitvoering van de kunstmanifestatie is in handen van cultureel ondernemer Linda Dijkstra van Bee-Dressed in opdracht van de stichting Vaart in Assen.