Assen krijgt honderd elektrische deelscooters van Go Sharing

Assen krijgt honderd elektrische deelscooters van Go Sharing

27 jan 2021

Assen heeft sinds dinsdag 26 januari Go Sharing scooters. In de stad komen honderd deelscooters waarbij iedereen met een rijbewijs, en de Go Sharing app, gebruik kan maken van deze dienst.

De deelscooters van Go Sharing zijn 24 uur per dag beschikbaar en gebruikers betalen per minuut. Iedereen met een rijbewijs en de GO Sharing app kan gebruik maken van de scooters. Je kunt de scooter gebruiken en parkeren binnen het aangewezen servicegebied. Dit staat aangegeven in de app.

Voor de deelscooters gelden dezelfde verkeersregels voor het parkeren als voor gewone fietsen en scooters. Dit kan op de stoep, in de berm of op speciaal daarvoor aangewezen plekken. Go Sharing vraagt gebruikers om rekening te houden met de omgeving en de scooter zo te plaatsen dat het geen overlast veroorzaakt voor anderen. Gebruikers die de scooter foutief parkeren, worden hier op aan gesproken door Go Sharing. Bij een tweede overtreding ontvangt de gebruiker een boete en uiteindelijk kan het gebruik van de scooter ontzegt worden.