Assen zit op slot: horeca zoekt naar alternatieven

17 mrt 2020

Alles zit op slot. Geen bezoekers en toeristen meer, betekent geen gasten, resulteert in geen omzet voor de horecaondernemers. Het is dus zeker dat de horeca in Assen het ook erg zwaar krijgen. Toch zien we dat veel horecaondernemers zoeken naar alternatieven om omzetderving te voorkomen.

De sluiting van alle horeca is een feit. Door de overheidsmaatregelen loopt het omzetverlies snel op en komen veel horecaondernemers in de problemen. De vaste lasten blijven immers vooralsnog bestaan terwijl de inkomsten volledig wegvallen. Veel van de getroffen horecabedrijven in Assen zoeken naar alternatieven om deze periode financieel te overbruggen.

Bezorgen én afhalen van gerechten
Eén van de alternatieven is dat de horecaondernemers (voor het eerst) bezorgen én afhalen van gerechten aanbieden. Via social media hebben onder meer Aramos Assen, De Witterbrug, Pannenkoekenschip Assen, Eetcafé by JenJ en The Black Tie aangekondigd dat zijn gaan bezorgen of dat er afhaal mogelijk is. Staat jouw favoriete restaurant er niet tussen en wil je ze wel graag steunen? Houd de socials en websites in de gaten!

Andere initiatieven
Er zijn ook andere initiatieven bedacht. Spar City Assen zet zich extra in voor alle hulpbehoevende mensen in Assen die op dit moment hard aan het werk zijn. Diegene die nu juist overuren draaien om Assen (en Nederland) staande te houden kunnen een boodschappenlijstje mailen en Spar City Assen zorgt voor de rest. Bekijk de Facebookpagina voor meer informatie.

Bij VVV Assen worden er waarde cheques aangeboden van het Grand Café ’t Wapen. Deze waarde cheques kunnen worden ingeleverd, met extra 15% korting of een flesje wijn, zodra het restaurant weer geopend is. Tijdens de sluiting van het restaurant de Muzikant Assen is er een ‘after corona actie’. Er kan een diner bon voor vier personen worden gekocht voor de prijs van drie personen, bekijk de actie hier.

Doneren aan de voedselbank
Er is niet voor iedereen een oplossing. Veel horecaondernemers besluiten daarom wél de deuren te sluiten zonder alternatief. Wat gebeurt er met de voorraad? De horeca doneert massaal aan de voedselbank, die het eten hard kunnen gebruiken. Onder meer Van Der Valk Hotel Assen en Poort van Assen hebben gedoneerd. Ben je ook horecaondernemer en wil je jouw voorraad doneren? Neem contact op met de voedselbank.

Onze bewondering gaat naar iedereen uit die in deze omstandigheden voor elkaar zorgt. Blijf elkaar steunen waar dit mogelijk is. Bekijk hier meer informatie over wat voor invloed de maatregelen tegen het coronavirus hebben op de binnenstad van Assen.