Beginnerstraining bij Loopgroep Kloosterveen.

23 dec 2019

Start met (meer) bewegen. Iedereen kan hardlopen. Het maakt niet uit of je vrouw of man, dik of dun, jong of oud bent. Hardlopen is gezond, leuk en ontspannend. Vanaf maandag 6 januari 2020 starten we weer met gratis looptrainingen voor beginnende lopers bij Loopgroep Kloosterveen te Assen.

We verzamelen om 19:30 uur in het winkelcentrum Kloosterveste te Kloosterveen bij de uitgang van de roltrappen. Zie www.loopgroepkloosterveen.nl voor meer informatie. Vooraf graag aanmelden via mail service@loopgroepkloosterveen.nl, bij aanmelding graag NAW-gegevens en telefoonnummer vermelden.

Heb je goede voornemens voor het nieuwe jaar? In de praktijk wordt veelal begonnen met hardlopen zonder een gedegen hardloopschema. Heel vaak leidt dit tot blessures of motivatieproblemen door het niet goed kunnen volhouden van de zelf opgelegde hardlooptraining.

Bij Loopgroep Kloosterveen is elke training verantwoord opgebouwd met een gevarieerde warming-up, een deel loopscholing, de training zelf en een cooling-down. De trainingen worden verzorgd door ervaren hardlopers.
In totaal lopen we gemiddeld tussen de 5 en 8 km. Tempoverschillen zijn geen probleem; om de paar minuten keren de snellere lopers terug naar de rest van de groep, of zij lopen een rondje extra. Afhankelijk van de opkomst tijdens de trainingen worden er twee of meerdere niveau groepen geformeerd en gaat iedere groep onder begeleiding een training doen, afgestemd op het tempo dat past bij het niveau van die groep.

Trainen in een groep zorgt voor een goede balans tussen de hardloopbelasting, de trainingsduur en de trainingssnelheid. Wij houden rekening met de belastbaarheid van een beginnende hardloper. De kans op een hardloopblessure wordt door het trainen onder begeleiding van ervaren hardlopers of het volgen van het juiste hardloopschema een stuk kleiner. Ook zal de motivatie veel hoger blijven als de training goed is vol te houden.

We starten op maandagavond 6 januari weer met een beginnersgroep, en ook daarna ben je iedere maandagavond van harte uitgenodigd. De training duurt ongeveer een uur. Ook de ervaren hardloper blijft uiteraard van harte welkom.  Kun je 6 januari niet maar wil je op een later moment starten met lopen, dan is dat geen probleem. Je kunt op ieder moment instromen.

Ons motto:
Hardlopen dicht bij huis,
gezellig in een groep,
nieuwe mensen leren kennen,
de omgeving beter leren kennen,
en je conditie op peil brengen.