Fietsen in Assen - Dit is Assen

 

Fietsroutes

Stap op de fiets en ontdek de mooiste plekken van Assen en omgeving. Samen kom je door prachtige natuurgebieden en bij de onontdekte plekjes. Bekijk hieronder één van onze aanbevolen fietsroutes van Assen en omgeving.

 

Fietsroute 1: Historisch Assen

Deze fietsroute brengt je langs alle historische interessante locaties in Assen, waar Assenaren met recht trost op mogen zijn. Assen is inmiddels meer dan 750 jaar oud. De stad is uitgegroeid naar een mooie plek met 65.000 inwoners, vele historische plekken, diverse attracties en een bruisend centrum.

De totale fietsroute door Assen is gemiddeld 35 km lang. Langs de route vind je diverse informatiepanelen met unieke informatie per punt. Deze fietsroute is tegen een betaling van €2,00 en koop je bij het VVV-kantoor Assen aan de Marktstraat 8-10 (open tijdens winkeluren).

 

Fietsroute 2: Fietsrondje door Assen

Deze gratis fietsroute brengt je over de mooiste fietspaden langs de stadsrand van Assen. Onderweg kom je langs het meanderende Deurzerdiep en maak je kennis met Kampsheide. Je fietst terug door één van de oudste bossen van Nederland, het Asserbos. De totale fietsroute is gemiddeld 38 km lang. Klik hier en download je gratis fietsroute door Assen.

 

Fietsroute 3: Van Assen naar het Zuiden

Vlakbij Assen liggen drie grote heidevelden: Witterveld, Hijkerveld en Groote Zand. De fietsroute laat je kennismaken met deze unieke natuurgebieden. Geniet samen op de fiets van de prachtige kleuren in de natuur. De totale fietsroute is gemiddeld 37 km lang. Klik hier en download je gratis fietsroute door Assen.