De bruisende nazomer in Assen

31 aug 2020

Ontdek tijdens de nazomer in september het verrassende aanbod van Assen. Het belooft op gepaste afstand bijzonder gezellig te worden met uitjes voor iedereen! Lees hieronder alle evenementen en activiteiten die je deze nazomer in Assen niet wilt missen.

Pop-up Bioscoop in de buitenlucht

Samen een filmpje kijken op een groot scherm vanuit een rubberboot in het Havenkanaal of vanuit je strandstoel bij de Baggelhuizerplas? Dat kan vanaf het eerste weekend in september tijdens de nazomer in Assen! Het is de bedoeling dat de buiten bioscoop vier weekenden in september draait. Dit ligt natuurlijk aan de weersverwachtingen. Benieuwd welke films er spelen en hoe je een ticket scoort voor deze unieke beleving? Klik hier!


Rob Verhofstad nieuw lid Raad van Toezicht DNK

DNK: films, voorstellingen en activiteiten

Het culturele seizoen 2020—2021 is begonnen! DNK heeft een fantastisch programma in september. Kom naar de creatieve speeltuin JackLab en doe mee aan leuke kinderactiviteiten. Boek nu een leuke theatervoorstelling. Bekijk samen de nieuwste films bij de bioscoop. Er zijn uitjes voor jong en oud. Klik hier voor het totaalaanbod.


Drents Museum

Drents Museum

Er zijn in september vier tentoonstellingen te bewonderen. In Veenlijken is het meisje van Yde en een paar andere veenlijken te zien. Ook is het werk van David Schnell te zien, één van Duitslands belangrijkste hedendaagse kunstenaars. De derde tentoonstelling is Saskia Boelsums – Landscape revisited. Haar werk is overweldigend, schilderachtig en toont de schoonheid van het landschap. Op de bovenverdieping van het Drostenhuis is het kunstwerk Diasporalia van Koen Theys. Lees hier alles over het Drents Museum.


Fashion Koopzondag

De binnenstad van Assen heeft fantastische winkels met de mooiste producten. De laatste zondag van de maand september is het koopzondag met het thema najaar meets fashion. Ontdek samen de nieuwe najaarscollecties van je favoriete winkels. Je kunt op zondag 27 september van 13.00 tot 17.00 uur winkelen in een aangename en veilige binnenstad. Lees hier alles over de koopzondag!


Duurzaamheidscentrum en kinderboerderij

Beleef de nazomer bij het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos! Bij de balie liggen gratis wandelroutes klaar. Maar wist je ook dat er een kinderboerderij is? De ideale nazomer dag: wandel door het Asserbos, bezoek de kinderboerderij, doe mee met een leuke activiteit en eet wat lekkers bij het Duurzaamheidscentrum. Bekijk hier het programma van september.


Buitentheater Tivoli

Op een prachtige plek in het Asserbos staat het Buitentheater Tivoli. Een openlucht theater middenin de natuur in Assen. Geniet tijdens de nazomer op deze unieke plek van voorstellingen van Joost Dijkema, VMale en Pick ‘n’ Shovel. Benieuwd hoe je kaartjes kunt scoren? Klik hier!