De Eigenaardige Aankomst van Sinterklaas

18 sep 2020

De gevolgen van het Corona-virus raken ons allemaal. Op school, bij de sportclub en eigenlijk bij alles wat wij doen in ons leven. Steeds moeten we rekening houden met alle maatregelen die noodzakelijk zijn om het virus onder controle te houden. Ook Sinterklaas en zijn pieten hebben met het Corona-virus te maken. Om die reden is besloten om de traditionele intocht langs de Vaart dit jaar niet te organiseren, hoe jammer dit ook voor iedereen is. Het goede nieuws is dat Sinterklaas wel gewoon naar Assen komt om zijn verjaardag te vieren. En ook dit jaar belooft het een fantastisch kinderfeest te worden, want de pieten zouden geen echte pieten zijn als zij niet voor iedere situatie een oplossing hebben.

Kunnen de kinderen niet naar de intocht van Sinterklaas, dan brengen we de aankomst van Sinterklaas naar de kinderen toe. En dus wordt op 14 november 2020 door de Stichting Sinterklaasintocht Assen in samenwerking met De Bonte Wever een alternatieve aankomst georganiseerd. Een kleurrijke en energieke show met livemuziek van de pietenband Zokanhetook!, een theatrale vertelling, pieten en natuurlijke Sinterklaas zelf. In totaal zullen er 3 shows worden georganiseerd: om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur waar bezoekers vanaf eind volgende week een toegangsbewijs voor kunnen bestellen via De Bonte Wever. Voor wie toch liever thuis blijft of geen toegangskaart weet te bemachtingen zal De Eigenaardige Aankomst van Sinterklaas via een livestream te bekijken zijn.

Dat het dit jaar allemaal anders zal zijn, daar kunnen we echt niet om heen, maar door alle betrokken partijen zal alles uit de kast worden gehaald om er op deze manier in Assen toch een ongelofelijk feest van te maken voor jong en oud.

Kijk en beleef het mee op 14 november 2020! Het aantal kaarten is helaas beperkt, dus wees er snel bij!