De leukste paasactiviteiten in Assen

De leukste paasactiviteiten in Assen

29 mrt 2021

Vier Pasen in Assen met een leuke buitenactiviteit. Wat dacht je van een Paaseieren speurtocht door de stad? Of een Paas bingo in het Asserbos? We hebben de zes leukste paasactiviteiten in Assen voor je op een rijtje gezet.

1. Paaspeurtocht binnenstad Assen

Vier Pasen met deze gezellige paasspeurtocht door de binnenstad Assen. Het is een leuk uitje voor als je nog even met de kinderen naar buiten wilt. Ga op zoek naar de verstopte paaseieren, beantwoord de speurtochtvragen en verzamel de juiste letters om tot het goede antwoord te komen.

Tip! Elk gezin mag met een ingevulde speurtochtkaart een cadeautje voor de kinderen afhalen bij de VVV Assen, Marktstraat 8-10. Is er nog sprake van een gedeeltelijke lockdown? Bestellen van het cadeautje kan dan vooraf online via winkelen.ditisassen.nl of telefonisch 0592 243 788. Let er wel op dat er minimaal vier uur tussen het bestellen en afhalen moet zitten. VVV Assen geeft een tijdslot aan en afhalen gebeurt door één persoon. Deze actie geldt vanaf maandag 22 maart tot en met maandag 5 april.

2. PaasBingo-Speurtocht Asserbos

De Bonte Wever in Assen organiseert op 4 en 5 april een PaasBingo-Speurtocht. Deze speurtocht loopt door het Asserbos en ergens in de mooie natuur ligt het gouden ei verstopt.  Kun jij het vinden? Naast het gouden ei kun je ook op zoek naar de unieke Billie Happy Stones! 

De speurtocht duurt circa anderhalf uur. Kosten zijn €5,00 voor volwassenen en €1,00 voor kinderen (3 t/m 12 jaar). Per reservering ontvang je een goedgevulde tas met lekkers en diverse kortingsvouchers. Deze speurtocht is geschikt voor jong en oud. Klik hier voor meer informatie.

3. Grote kleurige paaseieren op de Brink

Heb jij ze al gespot? De Brink in de binnenstad Assen staat vol met geschilderde reuze-paaseieren. Het is een leuk uitje om als gezin te bezoeken en alle eieren even rustig te bewonderen. Het enthousiasme voor de actie is zo groot, dat hij inmiddels ook is uitgebreid naar de rest van de binnenstad. Verschillende winkels hebben een kleinere versie in de winkel staan. De eieren blijven tot en met Pasen staan.

4. Paas Game in het Asserbos

Speel samen de Paas Game van Online Social Games en vind het Gouden Ei! De Paas Game duurt maar 1 uur en je speelt het gewoon op je eigen smartphone. Doe leuke opdrachten, los alle raadsels op en maak te gekke augmented foto’s als herinneringen. De Paas Game is geschikt voor gezinnen met kleine kinderen tot 10 jaar. Er zijn verschillende starttijden beschikbaar en de game is gewoon te spelen in het Asserbos. Neem hier een kijkje voor meer informatie.

5. Aantal Paaseieren raden bij Jamin

Het is bijna Pasen! Daarom heeft de Jamin een etalage aangekleed met paaseieren! Maar weet jij ook hoeveel paaseieren er liggen? Laat het hier weten in de reacties en, je raadt het al, maak kans op allerlei lekkers thuisbezorgd op eerste paasdag. 

Degene met het juiste antwoord, of die het dichtste bij zit, wint al het lekkers! Op eerste paasdag komt de paashaas het bij jou bezorgen. Reageer voor 3 april om kans te maken. 

6. Stadswandeling Assen

Iedere zaterdag en zondag kan je genieten van een unieke wandelroute door Assen. Zo ook tijdens het Paasweekend. Tijdens deze stadswandeling ga je langs verschillende horecagelegenheden en kan je genieten van culinaire verrassingen en overheerlijke drankjes. Klik hier voor meer informatie of om alvast je tickets te bestellen.