De mooiste herfstwandelingen

02 okt 2020

De kleuren van de bladeren, de kastanjes en eikels die uit de bomen vallen en de bijzondere paddenstoelen. De herfst is prachtig in de natuur van Assen. Geniet volop van het najaar met één van onze vier wandelroutes.

Wandelroute 1: Landgoed Overcingel


Maak een herfstwandeling bij Landgoed Overcingel met een wandelkaart van Het Drentse Landschap. Geniet van de kleuren van de herfst in de heestertuin, waarvan de paden als bij een sterrenbos op een middenpleintje uitkomen, in de fantasietuin met twee prachtige vijvers en in het bosgedeelte. De wandelkaart in voor €1,00 te koop bij Het Drentse Landschap, Kloosterstraat 5 in Assen (open tijdens kantooruren).


Wandelroute 2: Asserbos


Kom wandelen in het Asserbos en langs de oude begraafplaatsen met een gratis te downloaden wandelroute van 7 km. Ontdek de mooiste lanen en paadjes tijdens de herfst en geniet van de eekhoorns en paddenstoelen in het Asserbos. Onderweg kun je een kijkje nemen op drie monumentale begraafplaatsen aan de bosrand. Klik hier en download je gratis wandelroute.


Wandelroute 3: Stadswandeling Assen


Maak dit najaar kennis met de geschiedenis van Assen met de gratis ‘Stad der Paleizen’ stadswandeling Assen. Wandel een route van 4 km. tijdens een mooie herfstdag. Deze route brengt je langs bijzondere plekken van Assen. De route start bij het Drents Museum aan de Brink 1. Klik hier en download je gratis wandelroute.

Liever een papieren variant? Het VVV kantoor Assen aan de Marktstraat 8-10 biedt een iets uitgebreidere stadswandeling aan tegen een vergoeding van €1,50.


Wandelroute 4: Bos en Park


Deze georganiseerde wandeling is eigenlijk elk seizoen prachtig om te maken. Ga samen met een stadsgids van de Asser Historische Vereniging op een boeiende wandeling. Een wandeling vanaf de Bonte Wever, naar het Asserbos, de Hertenkamp, het Van der Feltzpark, de Dr. Nassaulaan met de statige woningen en de nieuwe vijver.

Deze wandeling is tegen betaling en is de boeken via het VVV kantoor Assen aan de Marktstraat 8-10, tel: 0592-243788 of mail: contact@ahvassen.nl.


Ben je op zoek naar een leuk uitje, activiteit of evenement in Assen? Bekijk dan eens het totaaloverzicht voor het verrassende aanbod van het najaar.