De Nederlandse Ronde Tafel 36 Assen brengt depressie aan het licht

07 jan 2020

De Nederlandse Tafelronde 36 Assen heeft dit jaar middels verschillende fundraise projecten 12.000 euro opgehaald voor een lokaal goed doel.

Dit jaar gaat het gehele bedrag naar Stichting Route Jack die daarmee een samenwerking aangaat met garage TDI. Samen zullen zij een voorstelling realiseren waarmee zij depressie onder de aandacht willen brengen bij jongeren.

De 14 leden van de Ronde Tafel Assen zijn hun bestuursjaar begonnen met verschillende fundraiseprojecten waarbij de gehele opbrengst naar Stichting Route Jack gaat. Zo hebben ze bardiensten gedraaid aan de Baggelhuizerplas en hebben ze in samenwerking met de Lionsclub Assen programmaboekjes verkocht bij DTM, Gamma Racing day en Motocross of Nations op het TT-circuit.

1400 Flessen

Daarnaast hebben de Tafelaars voor de tweede keer champagneflessen verkocht waarbij de gehele winst ook naar het goede doel ging. Flesjechampagne.nl heeft ervoor gezorgd dat ze in deze twee jaar 1400 flessen bubbels in en rondom Assen in feestelijke verpakking mochten bezorgen.

Vlissingen – Parijs

Route Jack is een stichting die in beweging komt voor mensen met psychische problemen. Voor de tweede keer hebben zij een fietstocht georganiseerd van Vlissingen naar Parijs, waarbij de 25 renners geld hebben geworven om in samenwerking met Garage TDI om een theatervoorstelling (onderwijsprogramma waarmee ze langs scholen gaan) te financieren die medio 2020 van start gaat.

Maandag 6 januari was er een bijeenkomst bij Liff op de brink waar in feestelijke stemming de cheque werd overhandigd.