De wintersfeerverlichting in een nieuwe stijl

De wintersfeerverlichting in een nieuwe stijl

30 nov 2021

Wow, de binnenstad van Assen krijgt een hele nieuwe uitstraling met de wintersfeerverlichting die in de donkere maanden de binnenstad warm verlicht! Straten en bomen worden uitgelicht en gigantische Eye Catchers zorgen voor een prachtig schouwspel op verschillende plekken in het centrum.

Drie leveranciers maakten dit jaar een verlichtingsontwerp en binnenstadorganisatie Vaart in Assen heeft samen met MKB Retail Assen, Koninklijke Horeca afdeling Assen, de winkelcentra Mercurius en Triade een keuze gemaakt. De keuze viel unaniem op het unieke ontwerpplan van Starlight Holland uit Heino.

In het verlichtingsplan van Starlight is de binnenstadvisie van Assen als uitgangspunt genomen en daar waar mogelijk worden duurzame herbruikbare materialen en warme duurzame LED verlichting toegepast. De basisproducten van de nieuwe wintersfeerverlichting is gebaseerd op de Organic Line van Starlight. De ornamenten uit deze serie bestaan voor 100% uit biomateriaal.

Om een betoverende sfeer in binnenstad te creƫren wordt er veel gevarieerd in verlichting. Door het gehele centrum worden er verlichte ballen geplaatst, over de straten maar ook aan de lantaarnpalen en in de bomen aan de Brink. Bij de ingangen van het Mercuriuscentrum en De Triade komen prachtige lichtgordijnen. En zo krijgen de leilindes op De Markt ook unieke verlichting.

Wandel langs de nieuwe wintersfeerverlichting
Vanaf de derde week van december worden er Eye Catchers geplaatst en neemt Assen de nieuwe wintersfeerverlichting feestelijk in gebruik met een traditioneel lichtontstekingsmoment. Om geen Eye Catcher te missen, is er hiernaast een wandelroute die je langs alle Eye Catchers in de binnenstad leidt. Een echt winteruitje is om deze route te lopen en na afloop in een van de vele horecagelegenheden lekker te genieten van een warme chocolademelk.