DNK heeft besloten haar voorzieningen te sluiten tot en met 31 maart 2020

13 mrt 2020

Dat betekent dat zowel de Bioscoop, Bibliotheek als het Theater met ingang van zaterdag 14 maart gesloten blijven voor bezoekers. Ook alle zakelijke evenementen zijn afgelast.

Donderdag 12 maart nam DNK al de eerste maatregelen door alle voorstellingen en films t/m zondag 15 maart te annuleren. De organisatie heeft de tijd genomen om de uitkomsten van diverse branche-overleggen (VOB, VSCD en NVBF) af te wachten en meerdere scenario’s te analyseren. Hierin hebben de veiligheid en gezondheid van de bezoekers en medewerkers continu centraal gestaan en is besloten dat de enige afdoende maatregel het sluiten van de voorzieningen is.

Waarom deze maatregel?

Met dit besluit volgt DNK de adviezen van het ministerie, RIVM en de brancheverenigingen. DNK heeft een maatschappelijke functie en acht de bijbehorende risico’s om een deel van haar activiteiten door te laten gaan te groot. De combinatie van functies en het feit dat DNK gevestigd is in een gebouw met meerdere gebruikers en publieksvoorzieningen (parkeergarage, fietsenkelder, e.d.), maakt dat publieksstromen onvoldoende kunnen worden gecontroleerd.  Dit betekent dat de door de overheid opgelegde limiet van publieksaantallen niet kan worden gewaarborgd voor bezoekers van DNK.

Passende maatregelen

DNK zorgt voor passende maatregelen om haar bezoekers zo goed mogelijk tegemoet te komen. De exacte maatregelen m.b.t. het ruilen of retourneren van tickets van DNK-voorstellingen, films en events ontvangen klanten via de mail en staan op dnk.nl/corona. DNK verzoekt om niet te bellen met individuele vragen en nadere berichtgeving af te wachten. Zaterdag 14 maart is de kassa van de Bioscoop geopend van 10.00 tot 22.00 uur voor vragen en het retourneren van bioscoopkaarten. Aanvullende momenten waarop bioscoopkaarten kunnen worden geruild staan ook op dnk.nl/corona.

Met betrekking tot het verlengen van de uitleentermijn en het protocol boetes, zie dnk.nl/corona. Mensen kunnen tussentijds hun boeken retourneren in de Boekenbussen in De Nieuwe Kolk, de Jumbo van Marsdijk en de filialen van de Albert Heijn in Kloosterveen, Vredeveld en Peelo. De informatiebalie blijft telefonisch bereikbaar tijdens reguliere openingstijden van 08.00 tot 17.00 uur via 088-012 88 88 en actuele informatie is 24 uur per dag te vinden op dnk.nl.