Dutch Food Week 2021: ook in Assen

Dutch Food Week 2021: ook in Assen

06 okt 2021

Van 9 tot en met 16 oktober van dit jaar bruist het in Nederland van allerlei evenementen rondom ons voedsel en vertellen we het verhaal van grond tot mond. Voor de zevende keer vindt Dutch Food Week (#DFW2021) plaats. Bekijk de deelnemerslijst hieronder om te zien wat er in Assen te beleven valt.

Gezondheid, duurzaamheid & goed leven

In de editie 2021 brengt de Dutch Food Week de positieve kracht van ons voedsel in beeld. Samen met boeren en tuinders, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers en het groen onderwijs zetten ze gezond eten, duurzaamheid in de keten en goed leven in de spotlights. Samen en gezond koken en genieten van eten is in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en tonen we nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben.

Deelnemers assen

Autentieq
Vrijdag 8 okt (Wereld Ei dag): Broodje Hollandse scharrelei salade 

Zondag 10 oktober (Bokbierdag): Drentse stoofpot van varkensschouder met kruidkoek

Woensdag 13 oktober (Gehaktdag): Gehakt brood met tomatensalsa, aardappeltjes en warme groente

Lodewijk Napoleon

Zondag 10 oktober (Bokbierdag): Weizenbock van Baxbier op de tap

Woensdag 13 oktober (Gehaktdag): Huisgemaakte gehaktballen

Restaurant ’t Wapen

Zondag 10 oktober (Bokbierdag): Overheerlijke bockbier van Maallust

Zaterdag 16 oktober (wereldvoedseldag): 3-gangen verrassingsmenu (tegen voedselverspilling)

Touche

Gehele week: We maken een 3 gangen menu  (voor-, hoofdgerecht en een dessert) met of geïnspireerd op, de Hollandse pot of gemaakt met producten uit Drenthe. Wij gaan in elke geval werken met Drents Nagelhout, er komt een runderstoof met droge worst en Drentse heidelikeur en een dessert met De Lady blue geitenkaas uit Nooitgedacht.