Dynamite Blues Band met explosieve cocktail

12 mrt 2020

Als je het Engelse woord voor dynamiet in je bandnaam opneemt, roep je zonder meer bepaalde verwachtingen op. De Dynamite Blues Band maakt die volledig waar met een explosieve cocktail van blues, rhythm & blues, swing en rock ‘n roll. Zondag 22 maart (14:00 uur) geeft de Nederlandse formatie een concert in café De Amer en kunnen de bezoekers zich voorbereiden op een rauw en verfrissend optreden.

De Dynamite Blues Band werd in 2013 opgericht en kwam voort uit het succesvolle Big Blind. Ondertussen zijn we zeven jaar en drie albums verder. In 2014 namen Wesley van Werkhoven (zang en bluesharp), JJ van Duijn (gitaar), Renzo van Leeuwen (bas) en Jan Aandewiel (drums) het debuutalbum Shakedown & Boogie op, gevolgd door Kill me with Love (2016) en Medicine (2019.) Steeds waren  de recensies lovend en werd een positieve ontwikkeling gesignaleerd. Ook werd in 2018 de Dutch Blues Challenge gewonnen.

De status van de Dynamite Blues Band wordt mede geïllustreerd door een optreden in De Wereld Draait Door. Het viertal maakt daarnaast grote indruk op Nederlandse en Belgische festivals , waar ze met veel energie en dynamiek hun nummers brengen. De Amer kan zich voorbereiden op gevaar voor explosie.