Art of Wonder jeugdtheaterfestival Assen

Art of Wonder jeugdtheaterfestival Assen

18 - 19Sep
vanaf € 0,00
Bestel tickets

Drents Jeugdtheater Garage TDI viert elk jaar de kracht van de verbeelding met het jeugdtheaterfestival Art of Wonder. De vierde editie van het festival vindt plaats op 18 en 19 september. Assen staat dan weer bol van de fantasievolle theatervoorstellingen voor jong én oud! Op het programma staan dit jaar onder andere voorstellingen van Meneer Monster, Het Kleine Theater, Garage TDI, Hoge Fronten/Lieke Benders en van een groep Italiaanse gezelschappen. Er zijn per voorstelling maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Daarnaast zien bezoekers straattheater-acts en kunnen zowel jong als oud deelnemen aan verschillende workshops, dit is gratis!

Voorstellingen, straattheater en workshops

Dit jaar staan er bekende titels zoals ‘Roodkapje (3+)’ en ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+)’ op het programma. Maar ook andere titels zoals de vrolijke familievoorstelling ‘Heb je mijn zusje gezien? (2,5+)’, de fantasievolle voorstelling ‘NIKS (4+)’ of de beeldende voorstelling ‘Kluizelaar (2+)’. Op straat zien bezoekers onder andere een wonderlijk groepje ballerina’s, twee witte duifjes en het kleinste orgeltje ter wereld tegen. Het programma van dit jaar is meer dan ooit geschikt voor het hele gezin, zowel voor jongere als oudere kinderen en volwassenen.

Naast voorstellingen waar je kaarten voor moet kopen is er in de stad en in de Gouverneurstuin (het festivalhart) genoeg te beleven. In de Gouverneurstuin zijn verschillende workshops. Kinderen kunnen bijvoorbeeld eigen ritmische muziekinstrumenten maken, kleding ontwerpen of een masker maken en daarmee spelen. Deelnemen aan alle workshops is gratis. Op beide festivaldagen is Joke van Leeuwen aanwezig in de Gouverneurstuin om voor te lezen en te tekenen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zich ook nog aanmelden voor de TDI-Theaterbende. De theaterbende bezoekt voorstellingen en bepaalt welke voorstelling wordt beloond met de ‘Verwonder-waardering’.

Internationale samenwerking

Dit jaar heeft Art of Wonder een samenwerking aangeknoopt met een groep Italiaanse gezelschappen die werken onder de koepel Camspirago Residenza. Op het programma staan drie voorstellingen. De voorstellingen zijn goed te volgen voor iedereen. Het beheersen van de Italiaanse taal is niet nodig omdat de spelers geen woorden gebruiken.

Het volledige programma vind je hier.

Binnenstad Assen

Koopmansplein Assen

00:00 uur Zaterdag & zondag
Kinderen € 6,00
Volwassenen € 9,00
Workshops € 0,00