De wondere wereld van de microscopie

05 - 06Okt
Gratis entree

Een wonderbaarlijke microscopische ontdekkingsreis

De nieuwe expositie De wondere wereld van de microscopie kun je vanaf zaterdag 5 oktober bezoeken in het Duurzaamheidscentrum Assen. Op 5 en 6 oktober doe je er leuke openingsactiviteiten.
Doe mee aan een wonderbaarlijke microscopische ontdekkingsreis door de natuur. Maak kennis met dieren en andere levende wezens die je nog nooit hebt gezien of nog nooit van zo dichtbij hebt bekeken. Denk bijvoorbeeld aan amoeben (de Barbapapa’s van het zoetwater), nematoden (heel kleine aalwormpjes), maar ook aan beerdiertjes die in de meest extreme omstandigheden weten te overleven

Openingsweekend expositie

Op 5 en 6 oktober 2019 zijn er extra activiteiten. Op zaterdag 5 oktober kun je samen met een ouder of begeleider meedoen aan de Doemiddag Microscopie. Er zijn spelletjes, een speurtocht en meer. Je kunt starten tussen 13.00 en 16.00 uur.
Op zondag 6 oktober ga je samen met het Nederlandse genootschap voor microscopie de wereld van de microscopie ontdekken. Je leert hoe een microscoop werkt en je mag je eigen gemaakte preparaat bekijken. Ook deze activiteit kun je starten tussen 13.00 en 16.00 uur. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en voor volwassenen. Beide activiteiten zijn gratis.


Datum & tijd:
Op maandag 5 en dinsdag 6 oktober 2020.
Allebei de dagen kun je de expositie bezoeken vanaf 9:00 tot 17:00 uur.

Kosten:
Entree is gratis.

Locatie:
Duurzaamheidscentrum
Bosrand 2
9401 SL Assen