Dit is Assen Bockbiertocht!

Dit is Assen Bockbiertocht!

17Okt
vanaf € 24,50
Bestel tickets

Op zondag 17 oktober gaat het er eindelijk van komen! De Dit is Assen Bockbiertocht. Nadat we vorig jaar onze plannen niet konden uitvoeren als direct gevolg van de coronamaatregelen, gaan we er dit jaar vanuit dat de eerste Bockbiertocht een feit wordt. In samenwerking met 7 horecagelegenheden in het centrum van Assen maken we er een supertoffe middag van.

Hoe het werkt?
Vanaf vandaag start de verkoop van Bockbiertocht Stempelkaarten. Met deze stempelkaart kan je bij 5 verschillende locaties een bockbiertje proeven en op 2 locaties terecht voor een lekker hapje. De stempelkaart is geldig tussen 15:00 uur en 19:00 uur op zondag 17 oktober. Er is geen specifieke starttijd en geen startlocatie. Jij bepaalt zelf wanneer en waar je start en je volgorde.

Kaarten á €24,50, zijn t/m vrijdag 15 oktober bestelbaar via de Online winkelstraat op Dit is Assen. De kaarten zijn vervolgens op de dag zelf af te halen. Tijdstip en locatie worden gecommuniceerd. Klik op onderstaande button en verzeker je van je kaart. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Tickets bestellen

Bekijk hier welke bedrijven allemaal meedoen aan deze Bockbiertocht!

Grand Café ’t Wapen
In dit Grand Café – of op haar prachtige terras aan de Kop van de Vaart- kan je terecht voor koffie, heerlijke wijnen, lunch, diner én speciaal biertjes. Tijdens de Bockbiertocht kun je hier genieten van De Veldwachter van Maallust. Het bier is niet te zoet en heeft een volle, krachtige smaak. Je proeft karamel en gebrande mout. De Veldwachter is een stevige bock: precies zoals een echte bock hoort te smaken 6,7% alcohol.
Vaart ZZ 1

Zusjes de boer
De Zusjes zijn gevestigd in een stijlvol bruin Grandcafé aan de Markt waar je gezellig kan borrelen, eten voor een goede prijs en met een ruime keuze uit speciaalbieren. Vandaag krijg je hier een bockbiertje van Het Uiltje van de tap.
“Life Is Like A Bock Of Chocolates” You Never Know What You Gonna Get. Maar bij deze bock weten we dat wel. Een heerlijke, doordrinkbare bock met tonen van chocolade. Niet te heftig, maar net genoeg om het gevoel te krijgen dat
je op de bus aan het wachten bent in Savannah, Georgia. 6,5% alcohol
Markt 13

Bodega Manolitos
Genieten van voortreffelijke wijnen en dagverse tapas. Dat doe je bij Manolitos. Op de reguliere menukaart van Bodega Manolitos staan kleine hapjes en Spaanse en Griekse delicatessen. Tapas. Tijdens de Bockbiertocht kan je bij Manolitos genieten van krokant gebakken mosselen in geklaarde boter, besprenkeld met citroensap.
Markt 15

Proeflokaal Autentieq
De nieuwste aanwinst op de Markt, Proeflokaal Autentieq. Speciaalbieren en borrelplankjes, dat is Autentieq. Daarnaast worden er bierproeverijen georganiseerd en staan whiskey proeverijen in de planning! Tijdens de bockbiertocht krijg je
hier een heerlijke Graansilo Bok. Dit bier heeft zoetigheid maar ook een bitterheid met tonen van chocolade en caramel. Door die combinatie heeft deze bock zijn eigen karakter, is vol van smaak en tot de laatste slok verassend. 6,5% alcohol.
Markt 15a

Café Herberg de Koppelpaarden
De Koppelpaarden is een bruin café waar de focus ligt op goede muziek, gezelligheid en speciaalbier. Niet raar dus dat je juist hier kunt kiezen uit meerdere Bockbieren! Bijvoorbeeld de Smulbock van Rock City Brewery, deze is een jaar bewaard in de kelder om nog beter op smaak te komen. De Smulbock is een zwaar donker bier met marshmallows, cacao, vanille en pecannoten. Jazeker, bij RCB houden de experimenten niet op! Niks klassieke bierstijl. Bam! Ze gooien
er allemaal lekkere dingen in en creëren zo even Nederlands heftigste dessertbock. 9% alcohol.
Markt 22

Brasserie de Kroon
Je vindt Brasserie de Kroon op Brink nummer 18. Met een prachtig terras en uitzicht over de Brink en op het Drents Museum. Je kunt er dagelijks terecht voor een kop koffie, lunch, diner of een borrel. Tijdens de Bockbiertocht kun je hier genieten van een Hertog Jan bockbier van de tap. Dit bier combineert een moutige en bitter-zoete smaak met tonen van karamel en cacao met een prachtige robijnrode kleur. 6,5% alcohol
Brink 18

De Bakker & de Schenker
De Bakker & de Schenker is een bakkerij, proeverij en schenkerij in één. Met brood als rode draad door de dag verwennen zij de gasten met een verrassende lunch, bijzondere planken of een verse maaltijd. Tijdens de Bockbiertocht kan je hier een clubsandwich bestaande uit 3 lagen van ciabatta brood met sud’n’sol saus met rosbief, eiersalade en tonijnsalade nuttigen.
Brink 15

Binnenstad Assen

Koopmansplein Assen

15:00 uur 19:00
Entreekaart € 24,50