In de ban van de Ararat

25 Apr -05 Sep
Gratis entree

De tentoonstelling In de ban van de Ararat – schatten uit het oude Armenië stond eerder gepland van 12 april tot en met 13 september 2020. Vanwege de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus is deze expositie verplaatst naar het voorjaar van 2021. De precieze periode waarin de expositie getoond zal worden, kan nog gewijzigd worden. Houd onze website in de gaten voor actuele informatie.

Hoewel de Ararat niet in Armenië ligt, zijn deze beroemde heilige berg en de kleinste republiek van de Zuidelijke Kaukasus onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het voorjaar van 2021 spelen Armenië & Ararat de hoofdrol in de tentoonstelling In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië. Schitterende objecten uit het History Museum of Armenia in Yerevan én een uniek reliek van de Ark van Noach komen naar Assen.

Na de grote internationale archeologietentoonstellingen over Iran en Nubië in 2018, presenteert het Drents Museum volgend voorjaar het verhaal van de rijke cultuur van Armenië. Een verhaal waarin de ruim 5.000 meter hoge Ararat niet kan ontbreken. Volgens de traditie stammen de Armeniërs rechtstreeks af van Hayk, een achter-achterkleinzoon van Noach die met zijn beroemde ark vastliep op de flanken van de Ararat.

Archeologische rijkdom Armenië
In de tentoonstelling In de ban van de Ararat maakt de bezoeker een reis door de rijke geschiedenis van Armenië. Van de steentijd waarin de homo erectus vanuit Afrika naar Eurazië trok en neerstreek in het huidige Armenië, via de eerste belangrijke leiders die zich rond 1500 voor Christus in monumentale grafheuvels lieten bijzetten en het koninkrijk Urartu, tot het grote rijk van koning Tiridates III (287-330 na Chr.) die het christendom tot staatsgodsdienst maakte.


Datum & tijd:
Zondag 25 april 2021 t/m zondag 5 september 2021

Kosten:
Volwassenen                                       € 15,00
Jeugd (tot 18 jaar)                             € 0,00
CJP                                                       € 8,00
Museumkaart                                     € 0,00
Vrienden van het Drents Museum € 0,00
Vereniging Rembrandt                     € 0,00
ICOM                                                    € 0,00
BankGiro Loterij VIP kaart              € 0,00
Relatiekaart                                         € 0,00

Locatie:
Brink 1
9401 HS, Assen