JEUGDTHEATERFESTIVAL | DE KLOKKENLUIDER VAN DE NOTRE DAME

JEUGDTHEATERFESTIVAL | DE KLOKKENLUIDER VAN DE NOTRE DAME

18Okt
vanaf € 5,00
Bestel tickets

De Klokkenluider van de Notre Dame door Ila van der Pouw

Quasimodo is de klokkenluider van de beroemde kathedraal de Notre Dame. Hij komt nooit buiten, bang om bespot en uitgelachen te worden. Hij vindt zichzelf lelijk met zijn rode piekhaar, zijn hoge rug en zijn manke been. Het liefste kijkt hij vanuit een veilige hoge toren uit over zijn stad Parijs. Samen met twee waterspuwers, zijn vrienden. Iedere ochtend luistert hij naar het nonnenkoor in de kathedraal, iedere nacht maakt hij een hapje voor zijn kat en ieder uur van de dag luidt hij de klokken. Het leven is voor Quasimodo simpel en overzichtelijk.

Dat verandert met de komst van de danseres Esmeralda. Op een dag danst zij de kathedraal en zijn leven binnen. Durft Quasimodo haar onder ogen te komen? Hij komt erachter dat zij op de vlucht is. Voor wie? Voor wat? Om haar te helpen zal hij de kathedraal moeten verlaten. 

Alles is niet wat het lijkt. Schoonheid zit ook vanbinnen. Net als de moed om de deuren open te zetten en over de drempel te stappen. Naar buiten. Naar een ander. Wie dat ook is. Of hoe hij er ook uitziet. Daar gaat ‘De klokkenluider’ over.

Een grappige, eigenwijze bewerking van een klassiek boek met poppen en een danseres. Ila van der Pouw is de klokkenluider. Haar medespelers?  Een danseres en zoals altijd, haar prachtige poppen. Ila neemt je mee in de wereld van de klokkenluider en dat dat magisch wordt kun je rustig aan haar overlaten. Komt dat zien!

Een magische combinatie van dans en meesterlijk poppenspel voor iedereen vanaf 6 jaar.

De trailer bekijk je hier.

De Klokkenluider van de Notre Dame 6+

Podium Zuidhaege

Zuidhaege 2, 9401 NZ Assen

15:00 uur aanvang
Volwassenen € 10,00
Kinderen € 5,00