Mansholt – Toneelgroep Jan Vos

Mansholt – Toneelgroep Jan Vos

11 Aug -14 Jun
Kijkboerderij ’t Hoogeveld
vanaf € 27,50
Bestel tickets

MANSHOLT was de eerste voorstelling van Toneelgroep Jan Vos. In de zomers van 2014 en 2015 speelde het stuk over voormalig eurocommissaris Sicco Mansholt met veel succes op tal van boerderijen. De voorstelling  werd door pers en publiek bejubeld. “Mansholt is een ontroerend pleidooi voor de liefde en idealisme, dat schrikbarend weinig aan urgentie heeft ingeboet”, schreef het Parool. Het Nederlands Theater Festival selecteerde het stuk als een van de beste voorstellingen van 2015.

HET VERHAAL
Het is 1972. Eurocommissaris Sicco Mansholt verandert op de valreep van zijn pensioen radicaal van koers en wordt fanatiek pleitbezorger van een kringloopeconomie. En terwijl de immer standvastige bestuurder verliefd wordt op zijn veel jongere stagiaire Petra Kelly en samen met haar op de barricades klimt, laat hij iedereen om zich heen in verbijstering achter.

ETEN
Bij de bestelling van de entreekaarten is het mogelijk een maaltijd bij te bestellen. Deze worden voorafgaand aan elke voorstelling verzorgd door een lokale cateraar (matinee of avondvoorstelling). Let op: op de dag van de (gratis toegankelijke) talkshow, waar u overigens wel voor dient te reserveren, zal de maaltijd bestaan uit huisgemaakte soep met brood.

LOCATIE
MANSHOLT is een voorstelling op locatie. In de speelperiode in Drenthe wordt de tent opgezet in Eelde bij: Kijkboerderij ’t Hoogeveld, Helmerdijk 71, 9761 VN Eelde

Kijkboerderij ’t Hoogeveld

Helmerdijk 71, 9761 VN Eelde

20:00 uur Dagelijks
Solo Ticket € 27,50
Duo Ticket € 27,50