Nederlandse Bach Academie

Nederlandse Bach Academie

14Nov
vanaf € 12,00
Bestel tickets

Na 10 jaar vol toewijding van de dirigent, enthousiaste koorleden, ijverige muzikanten en bevlogen solisten en meer, komt er dit jaar een eind aan de concerten van de Nederlandse Bach Academie. Vanwege de coronacrisis konden de vele activiteiten die gepland waren jammer genoeg niet doorgaan. Deze situatie en de onzekerheid waar het de komende jaren betreft, heeft het besluit om de activiteiten van de NBA te beëindigen extra kracht bijgezet.

Om passend afscheid te nemen van de concerten en de bezoekers, volgen er dit najaar twee daverende slotconcerten. In Leeuwarden op 13 november in de Grote Kerk en in Assen op 14 november in De Nieuwe Kolk.

Op het programma staan het Jubilate Te Deum van Händel en het Requiem van Fauré, onder begeleiding van Hoite Pruiksma als dirigent en Hanneke Wierenga als concertmeester. De stukken worden uitgevoerd door het groot- en kleinkoor van de NBA. De solopartijen van het Te Deum & Jubilate worden gezongen door de sopranen Renée Brunt en Sophia Faltas, Eske Tibben (alt), Jeroen Helder (tenor) en Ben Brunt (bas). De solopartijen uit het Requiem van Fauré zullen gezongen worden door Ben Brunt (bas) en Sophia Faltas (sopraan).

(Ticketprijzen zijn inclusief garderobe en pauzedrankje)

DNK – De Nieuwe Kolk

Weiersstraat 1, 9401 ET Assen

15:30 uur Grote Zaal
Normaal € 22,00
Kind t/m 18 jaar € 12,00