Paddenstoelen in het Asserbos

25Okt
Gratis entree

Ga mee en leer paddenstoelen herkennen.

Ongeveer het hele jaar groeien er paddenstoelen in het Asserbos. Maar vooral in de herfst zijn ze weer overal goed zichtbaar; in allerlei kleuren en de meest bijzondere vormen. Wil je weten hoe ze heten, hoe ze groeien en of ze giftig zijn? Op zondag 25 oktober organiseert natuurorganisatie IVN-KNNV Assen, een paddenstoelenzoektocht in het Asserbos onder leiding van ervaren natuurgidsen. Tip! Neem een klein spiegeltje mee. Zo kun je goed de onderkant van de paddenstoelenhoed bekijken. 

Paddenstoelenbingo voor kinderen
Speciaal voor kinderen is er deze middag een paddenstoelenbingo in het Asserbos. Zij kunnen, onder begeleiding van een volwassene, op zoek naar paddenstoelen om hun bingokaart vol te krijgen. De bingokaart is af te halen in het Duurzaamheidscentrum.

Aanmelden en kosten
Vanwege Corona is het aantal deelnemers voor de volwassenen/gezinsexcursie beperkt en is aanmelding verplicht via secretaris@ivnassen.nl. Deelname is gratis; een vrijwillige bijdrage is welkom. De excursie start om 14 uur bij het Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2, in het Asserbos.

Duurzaamheidscentrum Assen

Bosrand 2
9401 SL Assen

14:00 uur Van:
15:30 uur Tot: