Redbadkwintet

15Aug
Gratis entree

Even helemaal wegdweilen in de muziek? Kom dan zaterdag 15 augustus van 13:00 tot 15:30 uur naar de Tuin om te luisteren naar het Redbad Strijkkwintet. Strijkkwintet Redbad is ontstaan in het najaar van 2017, toen vanuit de organisatie van de Monumentendag gevraagd werd om muzikale omlijsting te verzorgen bij de bezichtigingen van monumentale panden in Leeuwarden. Vijf enthousiaste musici voelden zich hiertoe geroepen en richtten het Redbad Kwintet op.

De naam Redbad verwijst naar de koning van Friesland (ca 680-719). Alhoewel niet alle leden van oorsprong uit Friesland komen, hebben ze veel affiniteit met deze provincie en haar cultuur. Op het repertoire staan werken van diverse componisten uit verschillende stijlperiodes, variërend van Barok tot Romantiek en hedendaagse muziek. Van de statige Arrival of the Queen of Sheba (Händel) tot meeslepende dansmuziek van de Argentijnse Astor Piazzolla.

Kinderworkshop Groet’n uit Assen

Wil jij iemand een kaartje sturen? Tijdens deze creatieve workshop van LeukItem waarbij je je eigen ansichtkaart gaat maken met beelden, plaatjes en indrukken van de stad! Groet’n uit Assen!

Extra:
Kinderworkshop in de Tuin


Gouverneurstuin Assen

Gouverneurspark
9401 KB Assen

13:00 uur Aanvang
15:30 uur Einde