Tuin van de Toekomst

Tuin van de Toekomst

24Okt
vanaf € 1,50

Tuin van de Toekomst

In de Tuin van de Toekomst gaan kinderen onder begeleiding hun eigen duurzame tuintje maken. Hoe ziet jouw tuin van de toekomst er uit? Groen, veel steen? Of juist weinig steen? Wat gebeurt er als je je tuintje vol met stenen legt? Ontdek waar het water heen gaat. Leuk om te doen!

Buitenleslokaal

Deze workshop wordt gegeven in het nieuwe buitenleslokaal van het Duurzaamheidscentrum Assen. Wethouder Karin Dekker van de gemeente Assen opende deze bijzondere plek maart 2020. Bijna alle basisschoolleerlingen uit Assen leren hier hoe belangrijk meer groen in je leefomgeving is voor je gezondheid, voor de luchtkwaliteit en hoe het meer dieren aantrekt. Meer groen zorgt er ook voor dat water beter de grond in kan zakken bij langdurige en hevige regenval. Het buitenleslokaal kwam tot stand in samenwerking met waterschap Hunze en Aa’s en de inzet van vele vrijwilligers.

Aanmelden en kosten

Wil je meedoen met deze bijzondere workshop dan is aanmelden gewenst. De kosten bedragen € 1,50 per deelnemer. Dit betaal je voorafgaand aan de activiteit bij de balie van het Duurzaamheidscentrum Assen.

Duurzaamheidscentrum Assen

Bosrand 2
9401 SL Assen

13:00 uur aanvang
Entreekaart € 1,50