Geniet tijdens de wintermaanden van het verrassende aanbod

31 okt 2020

Assen heet je een winterwarm welkom! Geniet tijdens de wintermaanden van het verrassende aanbod van Assen. Kom winkelen in een sfeervolle en veilige binnenstad. Proef de lokale gerechten thuis. Bewonder het unieke cultuuraanbod van Assen. Of zoek de natuur op met de mooiste wandel- en fietsroutes. Ook hebben we alle hygiëne- en veiligheidsregels voor je op een rijtje gezet. Want alleen samen creëren we deze winter een sfeervolle en veilige binnenstad. Lezen jullie mee?


Winkelen voor de feestdagen in Assen

Voor een dagje winkelen zit je goed in Assen. Van grote bekende winkelketens tot veel lokale en bijzondere winkeltjes. Je kunt nu al genieten van al het moois voor de feestdagen! Helaas is winkelen op dit moment wel anders dan we gewend zijn door de Corona maatregelen. Daarom wil je ondernemer uit de binnenstad je wat vragen. Kijk je met de onderstaande video mee?

Tip! Er zijn in december extra winkelmomenten om het gespreid winkelen te stimuleren. Op zondag 13, 20 en 27 december zijn de koopzondagen. Je kunt dan van 13.00 tot 17.00 uur winkelen. De vier koopavonden zijn op vrijdag 4, 11, 18 en woensdag 23 december. De winkels zijn tot 20.00 uur geopend. Lees hier meer.


Geniet vanuit huis van de lekkerste lokale gerechten van Assen

Mooie restaurants, gezellige lunchrooms en betaalbare eetcafés. Assen zit vol leuke plekjes om uit eten te gaan. Helaas kunnen we door de nieuwe Corona maatregelen hier niet van genieten hoe we dat normaal doen. Maar samen kunnen we wel de gezondheid van de lokale horecaondernemers een boost geven! Geniet thuis van de lekkerste diners en steun je favoriete eetgelegenheid. Kijk hier voor het actuele aanbod waar je kunt afhalen of laten bezorgen.

Tip! De komende periode staat weer volop in het teken van Sinterklaas. Geniet vanuit huis van de overheerlijke Sinterklaas lekkernijen of speciale gerechten. Zoals het speculaas van Bakkerij Alsady die vorig jaar is uitgeroepen tot de beste van Drenthe! Of de overheerlijke chocoladeletters van Chocolaterie Warenhuis Vanderveen. Wil je een compleet diner aan huis? Vraag bij je favoriete horecaondernemer wat ze voor je kunnen betekenen.


Bewonder unieke tentoonstellingen in Assen

Er zijn op dit moment 4 tentoonstellingen bij het Drents Museum te bewonderen. In Veenlijken is het meisje van Yde en een paar andere veenlijken te zien. De tweede tentoonstelling is het werk van de Duitse kunstenaar Matthias Weischer onder de titel Bühne. De tentoonstelling toont een overzicht van de ontwikkeling die Weischer de afgelopen twintig jaar als kunstenaar heeft doorgemaakt. Op de bovenverdieping van het Drostenhuis is het kunstwerk Diasporalia van Koen Theys. In de vierde tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder staat het kunstenaarschap en het ambacht van de Groninger centraal. Lees hier alles over het Drents Museum.

Tip! Het Drents Museum heeft ook eigen familieroutes en is daarom een erg leuk kinderuitje. Doe met het hele gezin mee aan kijk-, zie-, doe- en denkopdrachten. Naast de tentoonstellingen heeft het Drents Museum ook twee activiteiten speciaal gericht op kinderen: Het grootste Poppenhuis van Nederland waar ‘Het Poppenhuis’ je brengt naar het Drenthe van de 18de eeuw en Codenaam: Energy waar je op een speelse manier bezig gaat met energie.


Geniet van het cultureel aanbod van DNK in Assen

In het hart van Assen zit de DNK, dé plek voor podiumkunsten, films, boeken en beeldende kunst. Bij de bioscoop van DNK vind je mooie, bijzondere en unieke films. Nieuwe films voor volwassenen en kinderen, maar ook filmhuis titels en klassiekers. De DNK bibliotheek is een moderne, innovatieve bibliotheek. Helaas stopt DNK tijdelijk de theaterprogrammering i.v.m. de nieuwe Corona maatregelen.  Klik hier voor het totaalaanbod.


Zoek de Natuur op in Assen

Het wordt donkerder en kouder, de winter voel je al! Geniet samen tijdens de wintermaanden van onze aanbevolen wandel- en fietsroutes in en rondom Assen. We hebben drie wandelroutes voor je geselecteerd: Landgoed Overcingel, Asserbos en de Stadswandeling. Lees hier alles over deze wandelroutes. Liever Assen ontdekken met de fiets? We hebben ook drie fietsroutes voor je geselecteerd: Historisch Assen, Rondje door Assen en Van Assen naar het Zuiden. Lees hier alles over deze fietsroutes.


Veiligheids- en hygiëne maatregelen in Assen

Voor een fijn en veilig gevoel voor ondernemer en bezoeker zijn er tijdens de wintermaanden extra maatregelen in de binnenstad Assen getroffen. Wat alleen samen creëren we een sfeervolle, gastvrije en veilige binnenstad. Bekijk alle maatregelen hieronder.

  • In de (winkel)straten zijn er looproutes aangebracht.
  • Er lopen tijdens piekmomenten gastdames en -heren om je te attenderen elkaar de ruimte te geven.
  • Op de winkeletalages hangen posters met adviesmaatregelen en om overal een mondkapje te dragen.
  • En zijn dranghekken met een winterwarme boodschap op drukke punten geplaatst.

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is? Vind de leukste uit-tips in onze uitagenda en like ons op Facebook.
#AssenGeeftRuimte #WinterWarmWelkom #VeiligWinkelen #GastvrijeBinnenstadAssen #GeefElkaarRuimte