Geniet van het najaar in Assen

12 okt 2020

We moeten om elkaar denken maar kunnen er voorzichtig op uit als we elkaar de ruimte geven. Neem je partner of gezin mee naar de leukste Coronaproof activiteiten in Assen dit najaar. Zoek de natuur van Assen op met de mooiste wandel- en fietsroutes. Ontdek Oktober Kindermaand in Assen. Kom gespreid winkelen tijdens de koopzondag. Bewonder het unieke cultuuraanbod. Of proef de gerechten van Assen. Lezen jullie mee?


Zoek de Natuur op in Assen

De kleuren van de bladeren, de kastanjes die uit de bomen vallen en de bijzondere paddenstoelen. Geniet samen van de herfst met onze aanbevolen wandel- en fietsroutes in en rondom Assen. We hebben drie wandelroutes voor je geselecteerd: Landgoed Overcingel, Asserbos en de Stadswandeling. Lees hier alles over deze wandelroutes. Liever Assen ontdekken met de fiets? We hebben ook drie fietsroutes voor je geselecteerd: Historisch Assen, Rondje door Assen en Van Assen naar het Zuiden. Lees hier alles over deze fietsroutes.


Ontdek de Oktober Kindermaand in Assen

Gratis naar het Drents Museum, Dynamo JeugdTheaterSchool Drenthe of 1Love Dance Center? Kinderen kunnen de hele maand tijdens de Oktober Kindermaand in Assen meedoen aan toffe workshops en leuke rondleidingen. Want ook tijdens Corona gaat Oktober Kindermaand op gepaste afstand door! Er is doordeweeks en elk weekend wel iets leuks te doen met de kinderen. Klik hier voor onze kinderactiviteiten tips.


Bewonder unieke tentoonstellingen in Assen

Er zijn op dit moment 4 tentoonstellingen bij het Drents Museum te bewonderen. In Veenlijken is het meisje van Yde en een paar andere veenlijken te zien.De tweede tentoonstelling is Saskia Boelsums – Landscape revisited. Haar werk is overweldigend, schilderachtig en toont de schoonheid van het landschap. Op de bovenverdieping van het Drostenhuis is het kunstwerk Diasporalia van Koen Theys. In de vierde tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder staat het kunstenaarschap en het ambacht van de Groninger centraal. Lees hier alles over het Drents Museum.


Geniet van het cultureel aanbod in Assen

In het hart van Assen zit de DNK, dé plek voor podiumkunsten, films, boeken en beeldende kunst. Bij de bioscoop van DNK vind je mooie, bijzondere en unieke films. Nieuwe films voor volwassenen en kinderen, maar ook filmhuis titels en klassiekers. De DNK bibliotheek is een moderne, innovatieve bibliotheek. Helaas stopt DNK tijdelijk de theaterprogrammering i.v.m. de nieuwe Corona maatregelen. Klik hier voor het totaalaanbod.


Kom winkelen tijdens de koopzondag

De binnenstad van Assen heeft fantastische winkels met de mooiste producten. De laatste zondag van de maand oktober is het koopzondag met het thema: het najaar meets fashion. Kom gespreid winkelen en steun van je favoriete winkels. Je kunt op zondag 25 oktober van 13.00 tot 17.00 uur winkelen in een aangename en veilige binnenstad.


Proef de lekkerste gerechten van Assen

Helaas kunnen we door de nieuwe Corona maatregelen niet meer genieten van de sfeervolle horecagelegenheid in Assen. Maar samen kunnen we de horeca wel een boost geven! Help het restaurant in de binnenstad, het eetcafé op de hoek of de lunchroom in het winkelcentrum en maak gebruik van hun tijdelijke diensten of acties. Klik hier voor een overzicht van alle acties. #SamenVoorAssen


Samen werken we aan een veilige en aangename binnenstad Assen


Benieuwd naar wat er nog meer te doen is? Vind de leukste uit-tips in onze uitagenda en ons op Facebook.

#AssenGeeftRuimte #DenkOmElkaar #Najaarsuitjes #UitjesinAssen #CoronaproofAssen #NatuurinAssen #OktoberKindermaandAssen #CultuurAssen #DNK #DrentsMuseum