Gevangenismuseum verkozen tot beste ‘kidsproof’ museum van Drenthe

Gevangenismuseum verkozen tot beste ‘kidsproof’ museum van Drenthe

19 nov 2020

Het Gevangenismuseum is door de Museumkids verkozen tot beste kidsproof museum van Drenthe. Door Corona was er dit jaar geen fysieke uitreiking, maar werden de winnaars bekend gemaakt via een online evenement.

Het platform Museumkids.nl is een initiatief van de Stichting Museumkaart waar kinderen op speelse wijze in aanraking komen met de musea in Nederland. Het primaire doel is het stimuleren van de interesse en bezoek van kinderen aan musea, zowel online als offline.

Jonge museuminspecteurs konden het Gevangenismuseum aan de hand van verschillende vragen beoordelen. Vragen als: Was alles in het museum duidelijk? Wat was er te doen voor kinderen? Maar ook zaken als: was het personeel vriendelijk en waren er leuke spulletje in de museumwinkel?
De inspecties van jonge museumbezoekers kan het Gevangenismuseum goed gebruiken om het museum in de toekomst verder te verbeteren en aantrekkelijker te maken voor kinderen.

Directeur Peter Sluiter is trots: ‘Het is geweldig om te zien dat kinderen ons museum zo waarderen. Kinderen zijn de museumbezoekers van de toekomst. Hoe eerder ze in contact komen met kunst en cultuur, hoe groter de kans dat ze in de toekomst cultuurliefhebbers worden. We houden altijd rekening met onze jongste doelgroep, zo ook in de toekomst in onze verbouwings/uitbreidingsplannen.’