Gratis schaatsen op 28 en 29 december in Assen

Gratis schaatsen op 28 en 29 december in Assen

23 dec 2021

Sportend het jaar uit. Dat is wat het Asser Sportakkoord, onder de noemer Assen Sportstad, wil stimuleren met de gratis schaatsactie op de ijsbaan op het Koopmansplein in Assen. Alle jonge Assenaren tot en met 17 jaar die graag het jaar in volle beweging willen afsluiten zijn welkom. Kom je ook gezellig langs?

De schaatsactie

Schaatsplezier voor alle jonge Assenaren! Op de actiedagen kan er tussen 9.00 en 13.00 uur gratis geschaatst worden door kinderen tot en met 17 jaar. De schaatshuur is inbegrepen maar eigen schaatsen (geen noren) meenemen mag ook. Handschoenen zijn verplicht. Afhankelijk van de drukte mag er per persoon een uur volop geschaatst worden, wel geldt de regel vol = vol in verband met de coronamaatregelen evenals de andere maatregelen gesteld door WintersAssen.

Sporten mag gelukkig nog wel

De organisatie van het Asser sportakkoord is blij dat sporten op deze manier mogelijk blijft. Bewegen is immers gezond en het draagt bij aan een goede weerstand. Sportstad Assen stimuleert dat iedere inwoner, die dat wil, op eigen niveau kan sporten en bewegen. Assen is een gezonde stad waar iedereen, maar dan ook echt iedereen zich maximaal kan ontwikkelen.

2022

In samenwerking met diverse betrokken partijen, professioneel en vrijwillig, houden zich gezamenlijk bezig met het beleid en de uitvoering van het sportakkoord. Het doel voor 2022 is de sport in Assen een stevig podium te bieden door het Platform verder uit te bouwen en door de verbindingen met andere betrokken partijen die ook werken aan een Vitaal Assen te versterken.

De actie is een initiatief van Assen Sportstad en in samenwerking met Vaart in Assen, Gemeente Assen en WintersAssen.