Groep zangers van Vocalin Drenthe naar New York

09 jan 2020

Vrijdag 17 januari vertrekt er een groep zangers van Vocalin Drenthe naar New York om daar op 20 januari mee te doen aan een concert in de Carnegie Hall.

Op 20 januari, Martin Luther King Day, worden er twee composities van Sir Karl Jenkins uitgevoerd met 250 zangers die hier wereldwijd voor zijn uitgenodigd.

Sir Karl Jenkins is zelf aanwezig bij de première van het Miserere dat in Amerika voor het eerst wordt uitgevoerd. De tweede compositie is The armed man, waarmee Vocalin Drenthe zich in 2014 op de Drentse kaart heeft gezet met concerten in Hoogeveen, Emmen, Meppel en Assen (HEMA-plaatsen). Naar aanleiding van de concerten met The armed man werd Vocalin Drenthe uitgenodigd voor deelname aan het evenement in New York. Vocalin Drenthe is opgericht en staat onder leiding van dirigent Roelof Bosma, die in 2018 voor zijn zowel lokale als provinciale verdiensten op muzikaal gebied, werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In New York staat het concert onder leiding van dirigent Jonathan Griffith.

De deelnemende koren komen onder andere uit Groot-Brittannië, Nieuw Zeeland, Duitsland, Ierland, Australië, Boston etc. Vocalin Drenthe is het enige koor uit Nederland dat deelneemt aan dit evenement.

In februari start Vocalin Drenthe met het project OVERleven en dood, waaraan ruim 60 zangers gaan deelnemen. Dit project staat in het teken van de viering van de 75-jarige bevrijding van de gemeente Emmen door Poolse divisies.

Ingestudeerd worden het Requiem van Gabriel Fauré en een aantal delen van The Peacemakers van Sir Karl Jenkins.

Het concert vindt plaats in de Grote Kerk in Emmen op 3 mei om 17:00 uur.

Op Goede vrijdag 10 april wordt alleen het Requiem van Gabriel Fauré gezongen in de Stefanuskerk in Westerbork. Ook daar staat het concert in het teken van de 75-jarige bevrijding.