Herfstvakantie gezinsuitjes in Assen

Herfstvakantie gezinsuitjes in Assen

01 okt 2021

Neem jouw gezin deze herfstvakantie mee naar de leukste activiteiten en evenementen. Ga op kaboutertocht, bezoek het JeugdTheaterFestival, wandel de familieroute Lang leve Frida! in het Drents Museum en nog veel meer! Lezen jullie mee?

Kinderboekenfestival TimBoekToe

Zondag 17 oktober staat DNK in het teken van Kinderboekenfestival TimBoekToe, dit jaar in het thema van de Kinderboekenweek ‘worden wat je wil’. Er wordt groots uitgepakt met optredens, workshops, meet & greets én een spetterende line-up. Niemand minder dan bekende Youtuber Dylan Haegens maakt zijn opwachting tijdens TimBoekToe. Hij doet een Q&A en vertelt over zijn beroep als Youtuber. Ook staan er bekende schrijvers en illustrators voor je klaar met mooie verhalen, quizzen en workshops. Er zijn twee soorten tickets te reserveren: rood en blauw. Rood is voor de leeftijdsgroep 5 tot en met 7 jaar en blauw voor 8 tot en met 12 jaar. Meer weten? Klik hier.

Oktober Kindermaand

Gratis naar het museum, het theater of de dansschool? Meedoen aan toffe workshops, spannende speurtochten en leuke rondleidingen? Ook tijdens de herfstvakantie zijn er volop activiteiten rondom  Oktober Kindermaand! In Assen kunnen kinderen deelnemen aan een bont programma van achttien organisaties. Kijk hier voor het hele programma van de Oktober Kindermaand in Assen.

Kaboutertocht bij het Duurzaamheidscentrum

Beleef de herfst bij het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos! Bij de balie liggen gratis wandelroutes klaar, geschikt voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Maar wist je ook dat er kabouters in het bos wonen? Speciaal voor jongere kinderen is er een kaboutertocht. Met een bezoek aan de kinderboerderij en wat lekkers te drinken en eten is de ideale herfstdag compleet. Wist je dat er nog veel meer te doen en zien is bij het Duurzaamheidscentrum zoals een natuur tuin, kinderactiviteiten en een kinderboerderij? Klik hier voor meer informatie.

Het JeugdTheaterFestival

Deze herfstvakantie kunnen kinderen en hun hele familie genieten van het JeugdTheaterFestival 2021 in Podium Zuidhaege. Er staat deze week (17 t/m 24 oktober) een prachtig programma klaar met dans, muziek, toneel en allerlei andere vormen van theater. En in het kader van de Oktober=Kindermaand zijn de kaarten voor kinderen op de beide zondagen helemaal gratis! Benieuwd welke voorstellingen er spelen? Check snel het hele programma want de voorstellingen zijn zo maar vol en uitverkocht.

Familieroute Lang leve Frida! in het Drents Museum

Vanaf 8 oktober start de internationaal hoog aangeschreven expositie Viva la Frida over Frida Kahlo in het Drents Museum. Wist jij dat de vader van Frida Kahlo uit Duitsland komt en er boeken van Vincent van Gogh en Rembrandt in haar boekenkast staan? Dit zijn een paar weetjes uit de familieroute bij de tentoonstelling Viva La Frida! Met de gratis familieroute bekijk je de tentoonstelling Viva la Frida! van een heel andere kant. In het boekje vind je nog meer leuke weetjes, maar ook kijk-, denk-, speel-, en doe-opdrachten voor de hele familie. Leuk om samen te doen! Deze route is gratis op vertoon van een geldige entreekaart, lees hier alle informatie.

Stadsspeurtocht voor het hele gezin

Een stadsspeurtocht die je meeneemt naar de mooiste plekjes van Assen. Waar je op zoek gaat naar de juiste antwoorden door goed om je heen te speuren. Een leuk en leerzaam spel voor het hele gezin om de binnenstad (opnieuw) te ontdekken. Benieuwd hoeveel jij werkelijk weet van Assen? Klik hier en test je kennis nu.