Hoe communiceer je effectief in coronatijd?

22 jun 2020

Sinds de coronacrisis werken we veel meer vanuit huis. Overleggen gaan telefonisch, via Whatsapp of door middel van een videocall. Hoe zorg je ervoor dat je ook in deze tijd zo effectief mogelijk blijft communiceren?

In de workshop Effectief communiceren in coronatijd neemt business coach René Lolkema deelnemers mee in het ‘nieuwe normaal’. Dat we afspraken nu veelal op afstand doen en niet meer massaal op kantoor werken, heeft namelijk nogal invloed op onze manier van communiceren.

Wat als de non-verbale communicatie wegvalt?
Ieder mens heeft namelijk zijn of haar eigen voorkeuren en behoeften op het gebied van gedrag en communicatie. Deze voorkeuren en behoeften worden ook wel gevangen in een DISC-profiel: een theorie waarmee je inzicht creëert in de behoeften van jezelf en die van een ander. “Iedere dag komt er veel informatie op ons af. Die informatie kleuren we op basis
van ons eigen referentiekader. Het is de reden waarom we allemaal dezelfde informatie tot ons kunnen krijgen en het toch anders opvatten”, legt Lolkema uit.

Wat informatie doet met iemand is redelijk in te schatten aan de hand van zijn of haar non-verbale communicatie. Denk daarbij aan iemands lichaamshouding of gezichtsuitdrukking. Nu we veelal digitaal en telefonisch communiceren, vallen deze – vaak voor onze zulke vertrouwde – communicatievormen deels weg. Dit verhoogt de kans op ruis
en miscommunicatie.

Workshop in De Drentse Zaak – natuurlijk geheel coronaproof!
Toch zijn er genoeg manieren waardoor je ook nu de communicatiestijl en -behoeften van je opdrachtgever, collega of gesprekspartner kunt inschatten. Tijdens de workshop op dinsdag 30 juni in De Drentse Zaak vertelt René Lolkema alles over effectief communiceren in
coronatijd. Natuurlijk geheel coronaproof ! Lolkema neemt je mee in de wereld van DISC-profielen, biedt ruimte voor zelfreflectie en leert je hoe je in deze tijd succesvol met de verschillende stijlen en behoeften om kunt gaan.

Deelname aan de workshop kost 50 euro. Dit bedrag is exclusief btw en inclusief koffie of thee. De workshop begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Opgeven kan via de website van De Drentse Zaak of door te mailen naar info@dedrentsezaak.nl .