IFA, vrouw & Film

22 feb 2021

Al veertig jaar is het Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA) een constante factor in het culturele veld van Assen. Dit maakt haar tot een van de oudste filmfestivals met een feministische traditie in Europa. De 41e editie van het filmfestival vindt van 5 tot en met 7 maart 2021, online, plaats.

Online genieten

Als de filmliefhebber niet naar IFA kan, komt IFA naar de filmliefhebber! Het unieke programma wordt het hele festivalweekend lang aangeboden op een beveiligd platform. Door de zorgvuldige samenstelling van het filmprogramma, onderverdeeld in de pijlers Spotlight, Gender Benders en World Views, komt een breed publiek in aanraking met een deel van de filmwereld die in de huidige maatschappij veelal ondersneeuwt. Ook versterkt IFA de positie van vrouwen in de filmwereld door vrouwelijk talent te stimuleren en een podium te bieden. Naast een divers aanbod aan (inter)nationale titels, (voor)premières en gastprogramma’s biedt IFA ook inhoudelijke verdieping met inleidingen en Q&A’s met filmmakers. Tussen de films door is er een prikkelend randprogramma vol muziek, beeldende kunst en podiumkunsten. Met de korte film competities KersVers en Noordsterren worden jonge (inter)nationale filmmakers en makers uit het Noorden gestimuleerd. Tijdens het festival worden de prijzen door een vakjury uitgereikt.

Om de bezoekers toch een festivalgevoel te bezorgen, heeft IFA in samenwerking met Drentse Schatten borrelboxen samengesteld om het thuis gezellig te maken. Ook is er een samenwerking met de Assense horeca om voorafgaand aan een film alvast een lekkere maaltijd te bestellen in het kader van #supportyourlocals.