Jubileumeditie Oktober Kindermaand Assen

Jubileumeditie Oktober Kindermaand Assen

28 sep 2021

Drenthe biedt in oktober meer dan 280 gratis activiteiten voor kinderen. Onder de titel Oktober Kindermaand kunnen kinderen tot 13 jaar deelnemen aan culturele workshops, speurtochten, rondleidingen en activiteiten in de natuur en bibliotheken. Alle activiteiten zijn gebundeld in een programmaboekje dat met het twintigjarig jubileumboekje is verspreid onder alle kinderen op de basisscholen in Drenthe.

In de gemeente Assen kunnen kinderen deelnemen aan een bont programma van achttien organisaties.

Programma Assen
Het programma bestaat onder andere uit workshops special effects en een soundmachine maken bij DAF, bosgeurzakjes en een minikas maken bij Tamariki de Mallemolen en kinderyoga bij Kinderpraktijk Vlinder.

Bij Ros Theater en Musical School Drenthe vinden musical- en acteerworkshops plaats, terwijl in het Asser bos speurtochten zijn uitgezet. Bij Waterschap Hunze en Aa’s kan het spel hozen en lozen worden gespeeld.

De docenten van Dansstudio Jan Postema staan klaar voor een les breakdance of  Disneydans en bij In the Mix geven ze een workshop hiphop.

Het leven van weeskinderen in de 19de eeuw staat centraal in het programma van het Drents Archief. In het Drents Museum kunnen kinderen kennis maken met het werk van kunstenaar Frida Kahlo en in Jeugdtheaterschool Dynamo zijn workshops en theateractiviteiten.

Muziek klinkt er bij Kleurrijk Drenthe en bij de Stichting Muziekkamer Assen.

Er is poppenkast bij Rapunsel Kinderboeken en bij het Duurzaamheidscentrum kunnen waxinelichthouders worden gemaakt.

Gratis voorstellingen

Ook een aantal voorstellingen van het Jeugdtheaterfestival in Podium Zuidhaege is tijdens Oktober Kindermaand gratis toegankelijk. Het gaat hier om de voorstelling De Vliegende Koe van Theater De Stilte en Jachtlust van theatergroep Hilaria.

Oktober Kindermaand bestaat dit jaar twintig jaar. Dit wordt gevierd met een jubileumboekje waarin de organisatie laat zien hoe bijzonder Drenthe is en welke Drentse activiteiten toch mimimaal op iemands bucketlist moeten staan. Het boekje stimuleert de kinderen om ook na oktober op culturele ontdekkingstocht door de provincie te gaan. Meer informatie is te vinden op de website kindermaand.nl en Facebook.