Kadetje Cultuur circulair textiel verwerken

Kadetje Cultuur circulair textiel verwerken

23 sep 2021

Op de Dag van de Duurzaamheid, vrijdag 8 oktober, geeft Susan de Vries, oprichtster Drop & Loop, een voordracht bij Warenhuis Vanderveen over circulair textiel verwerken. Drop & Loop is de eerste organisatie in Nederland met een compleet circulair programma voor textiel.

Per jaar wordt er alleen al in Nederland meer dan 150 miljoen kilo kleding verbrand. Meer dan de helft van de kleding en textiel belandt bij het afval en een deel van de kleding in de textielcontainers is vaak te vervuild om te recyclen.

In Nederland wordt er veel textiel gebruikt. Voor kleding, maar ook voor gordijnen, beddengoed, tapijten en noem maar op. De ecologische voetafdruk van textiel is groot en de arbeidsomstandigheden zijn vaak slecht. Des te belangrijker dat er wordt gewerkt aan een duurzame en circulaire sector. Het eerste inzamelpunt van Drop & Loop in Drenthe is op de linnen en bodyfashion afdeling Linolux van Warenhuis Vanderveen op de begane grond.

De lunchvoordracht vindt plaats in de Buningzaal op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen Assen van 13.15 tot 15.30 uur. Opgeven voor het Kadetje Cultuur kan door te mailen naar [email protected] of door langs te gaan bij KunstcafĂ© Schurer. De kosten bedragen €14,50 p.p. inclusief lunch en voordracht.