Kinderactiviteiten in Assen tijdens de Oktober Kindermaand

07 okt 2020

Gratis naar het museum, het theater of de dansschool? Meedoen aan toffe workshops, spannende speurtochten en leuke rondleidingen? Ook tijdens Corona gaat Oktober Kindermaand op gepaste afstand door! Er is elk weekend wel iets leuks te doen in Assen. Kijk hieronder naar onze Oktober Kindermaand tips.

Theatermiddag op 10 oktober
Dynamo JeugdTheaterSchool Drenthe – De Garage
Industrieweg 8
9403 AA Assen

Een leuke Dynamo-theatermiddag vol theateractiviteiten met als afsluiting een presentatie voor ouders, familie, vrienden en bekenden.

Deze dag is ideaal om alle activiteiten, lessen en docenten van Dynamo te leren kennen. Gebruik je fantasie, stap in de rol van iemand anders en improviseer erop los.

Kijk op de website van Dynamo om het programma van de theatermiddag te bekijken. Dit uitje is geschikt voor kinderen tussen de 6 – 18 jaar.

Let op: meld je online aan vóór 7 oktober.


Kom in beweging op 17 oktober
1Love Dance Center
Nijverheidsweg 5
9403 VN Assen

Kan je dochter of zoon als ze muziek horen niet stil blijven zitten? Geef ze dan snel op voor zaterdag 17 oktober voor één van de onderstaande workshops.

Workshop Zumba  12.00 – 12.30 uur
Bij Zumba komen alle dansstijlen aan bod.
Geen moeilijke pasjes, maar gewoon lekker bewegen.

Workshop Dancehall 12.45 – 13.15 uur
Dans op de populaire Jamaicaanse muziek die ook wel raggamuffin wordt genoemd.
Dit uitje is geschikt voor kinderen tussen de leeftijd. 7-9 en 10-12. Reserveren kan via info@1lovedancecenter.com.


Special effects, Fantasiedieren en Soundmachines op 24 oktober
Digital Art Factory, Podium Zuidhaege
Zuidhaege 2
9401 NZ Assen

Hoe ziet het fantasiedier van je dochter of zoon eruit? Laat ze het bedenken en maken met behulp van 3D pennen.

Fotografeer het geknutselde dier voor een green screen en het kind bepaalt zelf in welke omgeving het te zien is. De kinderen kunnen er op los fantaseren!

Dit uitje is geschikt voor kinderen tussen 10-12 jaar. Reserveer snel een plekje via deze link, want vol = vol!


Ontdek de meesterwerken van Henk Helmantel op 31 oktober
Brink 1
9401 HS Assen

Appels en peren, potjes en pannen, middeleeuwse beelden en kerken hebben veel met elkaar gemeen. Dat wist je vast nog niet. In het Drents Museum zijn wel zestig schilderijen van meester-schilder Henk Helmantel te zien. Tussen de spullen en schilderijen kunnen kinderen zelf met tekenopdrachten aan de slag.

Ook kun je als gezin een route volgen met interessante weetjes en vragen. Dit uitje is geschikt voor kinderen tussen de 4-12 jaar. Nieuwsgierig? Bekijk dan de website voor alle informatie. Online reserveren is verplicht.


Wij weten door het Coronavirus niet of alle activiteiten van Oktober Kindermaand door kunnen gaan. Het is raadzaam dat je vooraf (online) reserveert. Kijk op de dag van de activiteit op de website van de instelling voor het laatste nieuws.