Lezing en Wijnproeverij met Ilja Gort bij van der Velde Boeken Assen

29 okt 2019

Op donderdagavond 21 november is Nederlands schrijver, wijnboer en presentator Ilja Gort te gast bij Van der Velde Boeken Assen voor een avondvullend Slurpevent.  Gort zal u alles over wijn vertellen, zijn romans en kookboeken bespreken en u natuurlijk van zijn heerlijke wijnen laten proeven tijdens een echte Slurples. Slurpt u ook mee met Nederlands bekendste druivenfluisteraar?

(Lezing // Wijnproeverij // Slurples // Boekverkoop // Signeren // Datum: donderdag 21 november // Tijdstip: 19.30 uur t/m 21.30 uur  (inloop vanaf 19.00 uur) // Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree: €5,- // Aanmelden vereist via assen@boekhandelvandervelde.nl of 0592-317519)

Tijdens het Slurpevent van 21 november kunt u komen luisteren naar de vele wijnverhalen van schrijver Ilja Gort maar natuurlijk ook  volop proeven van zijn befaamde Slurpwijnen tijdens een echte Slurples!

Lezing en Wijnproeverij

Vanaf 19:00 wordt u verwelkomt in onze boekhandel. Om 19:30 uur zal Ilja Gort zijn lezing beginnen. Naast het delen van zijn wijnkennis zal Ilja onder andere over zijn nieuwste boek De druivenfluisteraar vertellen dat in februari is verschenen. De druivenfluisteraar vertelt het verhaal van anti-held Janty. Zijn bestaan wordt gevuld door zijn eenzame werk in de wijngaard. Dankzij een bijzondere gave sluit Janti vriendschap met een truffelvarken dat hij redt van de slager. Dit vormt het startschot voor een roadtrip waarin Jonti en zijn varken op de vlucht door Frankrijk en Italië verzeild raken in bizarre situaties.

Ook zal er speciale aandacht worden besteed  aan het kookboek “Chateaukoken voor iedereen.” Ilja Gort en zijn wijnboerenminnares Caroline d’Hollosy wonen in hun wijnkasteel in Zuidwest-Frankrijk. Met plezier koken zij dagelijks op hun eigen wijze wijze. ‘Chateaukoken’: veel vis, verse groenten, weinig vlees en veel genieten in een woest romantische omgeving met goede wijn. Maar je hoeft niet in een wijnkasteel te wonen om lekker en gezond te eten, iedereen kan chateaukoken. Met deze 352 pagina’s vol rijk gedekte tafels en watertandend lekkere recepten die je makkelijk zelf kan maken, woon je in een wijnchateau en geniet je van het Franse leven als Gort in Frankrijk.

Het geheel wordt compleet gemaakt met een echte Slurples waarbij u volop kunt proeven van de wijnen van Ilja’s eigen wijnchâteau. Na afloop van de lezing en slurples zal er ruimte zijn om na te praten onder het genot van een glas wijn en om uw boeken te laten signeren.

Ilja Gort

Ilja Gort (Amersfoort, 5 januari 1951) is een Nederlandse schrijver, wijnboer en presentator die afwisselend in Nederland en in Frankrijk woont. Gort was tot 2000 succesvol in het componeren van reclametunes en daarna legde hij zich toe op het schrijven van boeken en het maken van wijn.

Ilja Gort groeide op in Soest en kocht in 1994 een vervallen wijnchâteau bij Bordeaux. Al vrij snel wonnen zijn wijnen hoge onderscheidingen op belangrijke wijnconcoursen en werd hij uitgekozen als een van de beste wijnboeren van Frankrijk.

In 2005 verscheen zijn eerste boek Leven als Gort in Frankrijk over zijn belevenissen tussen de wijnboeren op het Zuid-Franse platteland. Het werd een bestseller waarvan er inmiddels meer dan 250.000 van zijn verkocht

Momenteel woont en werkt hij afwisselend in Frankrijk en Nederland. Zijn wijnen La Tulipe en Slurp worden bij Albert Heijn verkocht. Bij de Nederlandse publieke omroep heeft hij een eigen televisieprogramma.