Muziek in de Gouverneurstuin

15 apr 2019

Tijdens Koningsdag 2019 verandert de Gouverneurstuin in een groots muzikaal stadspark met harmoniemuziek, dans en jong talent.

Als eerste geven een drietal orkesten acte de présence: Stienstraband, Harmonieorkest Eendracht en het fanfareorkest van muziekvereniging Oranje. Stienstraband is een orkest van bijna veertig enthousiaste mensen met een verstandelijke beperking die trommels, blaas-, en andere ondersteunende instrumenten spelen. Harmonieorkest Eendracht is opgericht op 2 oktober 1956 en is ontstaan door een fusie van twee Asser orkesten. Het orkest treedt zittend op in concertvorm en verzorgt jaarlijks een aantal vaste concerten waaronder op Koningsdag. Als laatste orkest is het de beurt aan het orkest van muziekvereniging Oranje, een 50-leden tellende fanfare uit Assen die uitkomt in de tweede divisie en naast
optreden in en buiten Assen ook regelmatig meedoet aan kampioenschappen en concoursen.

Malu Dance Company
Vervolgens is het time to dance. Malu Dance Company zal een spetterende dansshow verzorgen. Malu Dance Company begon in 2005 met 1 dansgroep omdat het destijds in Assen aan hiphop en straatdance ontbrak. Inmiddels is Malu Dance Company ook gevestigd in Leek en Oosterwolde en zijn er acht demonstratieteams.

Kunstbende
’s Middags is het de beurt aan jong muzikaal talent en wordt het podium overgenomen door Kunstbende Drenthe met optredens van Kim Sturre, Ellen Nijenhuis en de winnaar van Kunstbende 2019 in de categorie muziek die op het moment van schrijven nog niet bekend is.
Kim Sturre uit Assen won vorig jaar de Drentse voorronde van de Kunstbende. Sturre is een singer-songwriter en schrijft songs met hier en daar een levensles. Ook uit Assen afkomstig is gitarist en zangeres Ellen Nijenhuis. Als klassiek geschoolde gitarist speelt ze in het Noord-Nederlands jeugdgitaarensemble en sinds een aantal jaar combineert ze haar klassieke opleiding met haar liefde voor zingen wat leidt tot dromerige singer-
songwriter liedjes.

Kunstbende is sinds 1991 hét landelijke talentontwikkelingstraject voor jong en creatief talent in de leeftijd van dertien tot achttien jaar. Kunstbende helpt jongeren op het gebied van dans, DJ, expo, fashion, film, muziek, taal en theater. Kunstbende Drenthe organiseert jaarlijks de Drentse voorronde inclusief het vooren natraject bestaande uit workshops en coaching op maat. Ook zorgt Kunstbende voor aansluiting met lokale partners en het (kunstvak)onderwijs en voor optredens op professionele podiumplekken zoals tijdens Koningsdag.