Acties Thuisagenda

Acties Thuisagenda
10 april 2020

Kies lokaal: samen voor Assen! Culturele instellingen houden voorlopig hun deuren gesloten, maar bieden wl online alternatieven aan. Ook lokale ondernemers bedenken leuke concepten voor vermaak aan huis. Bekijk het aanbod van Assen in deze thuisagenda.


Wat wil je weten van Drents Museum?

Omdat bezoekers niet meer kunnen komen, komt het Drents Museum naar de bezoekers toe. Ze doen dat onder andere door de online volgers de kans te geven om vragen te stellen met #VraaghetDM, klik hier! Inmiddels hebben we al een paar vragen kunnen beantwoorden. Je kan in videos een kijkje nemen in de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. Heb jij een prangende vraag voor het Drents Museum? Alles mag, zolang het maar over het Drents Museum of onze tentoonstellingen gaat. Zij proberen dan de komende weken jullie vragen te beantwoorden. Bekijk de Facebookpagina.


DNK heeft het leukste online aanbod

Wat doe je als de bioscoop, de bibliotheek en het theater gesloten zijn? Dan maak je thuis in je woonkamer, slaapkamer of zelfs keuken je eigen bios, bieb of theater! DNK helpt je hier graag bij. Je vindt bij DNK de leukste filmtrailers, online boeken, digitale theatervoorstellingen en nog veel meer! Allemaal online, zodat je thuis onbeperkt toegang hebt tot de wereld. Bekijk hier de thuisagenda voor events en klik hier voor theater voor thuis.


UHM biedt elke avond entertainment

De organisatoren van het afgelaste Uhm Festival zenden elke avond live uit op hun YouTube kanaal Uhmparties met muziek, wisselende achtergrond beelden en een live chat waar je muziek kan aanvragen. De livestream start om 22:00 uur en elke avond is er een ander thema. Van een leuke interactieve soul show tot techno, live muziek met sax en vocalen en house muziek. Klik hier voor meer informatie.


Het Drents Archief biedt thuis lesmateriaal aan

Het Drents Archief biedt lesmateriaal aan voor leerlingen thuis, over de geschiedenis van hun eigen omgeving! Leerlingen van het primair onderwijs kunnen aan de slag met het programma Tijdcapsule. Klik hier voor de PO de lesbrief Tijdcapsule en klik hier voor het werkboek Tijdcapsule.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs volgen de sporen van Benno ter Berg, een Joodse jongen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Assen woonde met zijn familie. Klik hier voor de VO de lesbrief In de sporen, met link naar een online quiz.


De Angie Aardbei Tattoo kleurplaat

Zijn jullie kids zich al aan het vervelen? Angie Aardbei Tattoo heeft een kleurplaat voor ze gemaakt! Deze kan je uitprinten maar je kan hem ook digitaal inkleuren. Download hier de kleurplaat. Actie: is de kleurplaat klaar dan mag je na deze rare coronatijd het komen inleveren om een goodiebag op te halen! Benieuwd naar de gehele actie? Klik hier.

Misschien ook leuk