Activiteiten en randprogrammering Viva la Frida.

Activiteiten en randprogrammering Viva la Frida.
06 oktober 2021

Bij Viva la Frida! in Assen is er door verschillende partijen een uitgebreid randprogramma ontwikkeld. Er komen diverse activiteiten en evenementen in het Drents Museum en de stad Assen. Hieronder vind je meer informatie over de activiteiten en het bestellen van tickets, mits dit nodig is.

Te Gast Drents Museum

Data: Zaterdag 9 oktober 2021
zaterdag 13 november 2021
zaterdag 11 december 2021
zaterdag 12 februari 2022

De welbekende Te Gast-activiteiten worden ook bij de Frida-tentoonstelling in het Drents Museum georganiseerd. Een van de Te-gast sprekers is breakdancer en inspirator Redouan Ait Chitt (artiestennaam Redo). Zonder enige medische verklaring werd Redo geboren met verschillende fysieke beperkingen. Redo deelt tijdens de lezing zijn bijzondere levensverhaal over het opgroeien met een beperking. Hij vertelt over het omgaan met vooroordelen, tegenslagen, angst en persoonlijke onzekerheden. Kunsthistorica Karin Haanappel heeft zich gespecialiseerd in vrouwelijke kunstenaars door de eeuwen heen en Frida Kahlo in het bijzonder. Tijdens haar lezing gaat ze in op het leven en oeuvre van Kahlo, waarbij zeker aandacht is voor haar geliefde Diego Rivera, het Mexicanismo en de rol van het feminisme binnen de Fridamania. Meer info en tickets:

Da de Muertos stad Assen

In Assen wordtDa de Muertos Dag van de Doden, de Mexicaanse nationale feestdag op 2 november groots vieren. Het weekend voorafgaand aan Da de Muertos zijn er in het Drents Museum diverse activiteiten voor families met kinderen en een echte clubavond voor volwassenen. In Bioscoop DNK is de animatiefilm Coco (Disney) te zien.Op dinsdag 2 november trekt er een feestelijke parade door de binnenstad van Assen met muziek, dans en theater. Als afsluiter van deze feestelijke dag wordt de pop-up tentoonstelling met de opvallende altaren en vrolijke skulls van de leerlingen van CS Vincent van Gogh onthuld op de Brink.

Bekijk alle Dia de Muertos activiteiten