Nationale Sportweek Assen

Aftrap Nationale Sportweek Assen bij 4 Mijl van Assen

Aftrap Nationale Sportweek Assen bij 4 Mijl van Assen
15 september 2022

Kennismaken met een sport die je nog nooit gedaan hebt, maar altijd al een keer hebt willen proberen? Dat kan tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek Assen. Van 16 tot en met 25 september openen allerlei sportaanbieders hun deuren. De opening van de Nationale Sportweek in Assen zal plaatsvinden tijdens de 4 Mijl van Assen. Wethouder Albert Smit geeft samen met de bekende Assense atlete Britt Weerman zaterdag om 13.00 uur het startsein. Ook de kersverse kinderburgemeester Fieke Warners is hierbij aanwezig. De 4 Mijl start in het Anne Frank Park in de wijk Marsdijk.

Kennismaken
Het belangrijkste doel van de Nationale Sportweek is kennismaken met verschillende sporten. Jong en oud kunnen bij verenigingen, clubs en sportscholen meedoen aan open trainingen, kijken bij demonstraties of deelnemen aan clinics om kennis te maken met verschillende sporten en met de vele sportaanbieders die Assen rijk is. Voetbal, volleybal, kickboksen, hardlopen, biljarten, turnen, streetdance, dansen, jeu de boules, kinder- en tieneryoga, wielrennen en wandelen; het is slechts een greep uit het aanbod.

Meedoen
De Nationale Sportweek sluit volgens wethouder Albert Smit prima aan bij de ambitie van de gemeente: “We willen dat iedereen in Assen kan meedoen aan sportactiviteiten. Een week als deze verlaagt de drempel om daadwerkelijk in beweging te komen.” Naast het actieve sportaanbod zijn er ook bijeenkomsten en workshops. Zo is op maandag 19 september de gratis Theatervoorstelling “Dat schiet lekker op zo!” in MFA Schakelveld. Een voorstelling van stichting Positief Coachen over Maarten, een vader en coach die het positiever probeert te doen. Maar zo makkelijk gaat dat nog niet… De toegang is gratis, aanmelden kan via www.datschietlekkeropzo.nl.
Kennismaken met een sport die je nog nooit gedaan hebt, maar altijd al een keer hebt willen proberen? Dat kan tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek Assen. 

Informatie
Nog dagelijks verandert het programma en komen er nieuwe activiteiten en evenementen bij. Het volledige programma is te vinden op www.assensportstad.nl/week-van-de-sport. Hier heb je ook de mogelijkheid om je op te geven voor activiteiten.