Assen heeft een cultuurmakelaar

Assen heeft een cultuurmakelaar

Assen heeft een cultuurmakelaar
29 mei 2019

Per 1 mei 2019 heeft Assen een cultuurmakelaar: Thijs Torreman. De rol van cultuurmakelaar is nieuw in Assen. De cultuurmakelaar heeft als opdracht om partijen, ideen en initiatieven bij elkaar te brengen en te stimuleren dat er samen wordt gewerkt aan een cultureel rijk en aantrekkelijk Assen. Deze rol is in het leven geroepen door de gemeente en Cultureel Hart Assen.

De gemeente en Cultureel Hart Assen vinden dat Assen een sterke culturele sector heeft, en dat het tijd wordt om de volgende stap te zetten. Deze stap is het ontwikkelen van een gezamenlijke cultuuragenda door de gemeente en het culturele veld. Op deze agenda komen activiteiten te staan waarmee de gemeente en het culturele veld samen aan de slag willen gaan. Daarbij worden ook verbindingen gezocht met andere sectoren, zoals bijvoorbeeld de verbinding tussen cultuur en het bedrijfsleven of tussen cultuur en welzijn.

Thijs Torreman (56 jaar) heeft ruimschoots ervaring in eindverantwoordelijke functies en diverse opdrachten, onder andere in de cultuursector. Thijs Torreman is geen onbekende in Assen, hij was van juli 2017 tot oktober 2018 (interim) directeur-bestuurder van Biblionet Drenthe.

Cultureel Hart Assen is een samenwerkingsverband tussen DNK, ICO Centrum voor Kunst & Cultuur, Podium Zuidhaege, Drents Museum, Drents Archief, Garage TDI en de gemeente Assen.

Misschien ook leuk