Assen massaal op de been voor Preuvenement

Assen massaal op de been voor Preuvenement

Assen massaal op de been voor Preuvenement
29 augustus 2022

De 10e editie van het jaarlijkse Preuvenement Assen vond afgelopen weekend plaats in de Gouverneurstuin en op de Brink in Assen. De organisatie kan terug kijken op op een zeer geslaagde editie met een recordaantal horecadeelnemers en de extra vrijdagavond als feestelijke opmaat naar het weekend. Het festival trok rond de 25.000 bezoekers.

Door corona mocht het Preuvenement de afgelopen twee edities niet in de Gouverneurstuin plaatsvinden. In 2020 is het evenement vanuit De Nieuwe Kolk gestreamd, in 2021 werd het evenement drie weken voor de start geannuleerd. Programmeur Emil Klok: “We kunnen opgelucht ademhalen: bezoekers weten deze viering van het nieuwe culturele en culinaire seizoen van Assen nog prima te vinden. Het was één groot, gemoedelijk feest.”

Samenkomen

Op de extra toegevoegde vrijdagavond trapten Leon Moorman en Pé & Rinus en de Containers het festival af vanaf het DNK-Koepelpodium in de Gouverneurstuin. Op zaterdag om 12:00 uur startte vervolgens het volledige programma, waarbij publiek niet alleen culturele voorproefjes voorgeschoteld kreeg, maar ook voorproefjes van horecaondernemers uit Assen. 30 horecazaken presenteerden zich op het festival met kleine hapjes en drankjes om uit te proberen. Zakelijk leider Patricia Langen: “Horeca heeft zware jaren achter de rug, het was dan ook een extra bijzondere editie: het gevoel van vieren en samenkomen in een ongedwongen sfeer overheerste.” Naast proeven en nieuwe artiesten ontdekken was het festival als vanouds een moment om elkaar weer te zien na de zomer, op de drempel van het nieuwe schooljaar en seizoen.